Sfaturi pentru grădina de legume

1

Sfaturi pentru grădina de legume

Sfaturi pentru grădina de legume – există câteva motive pentru a o amenaja: este o activitate amuzantă şi relaxantă, îţi oferă legume proaspete şi sănătoase, fără chimicale, şi, mai ales, cu gust şi aromă, spre deosebire de cele pe care le găsim astăzi pe piaţă. Citeşte mai departe câteva sfaturi cu care este bine să porneşti la drum.

Sfaturi pentru grădina de legume – alege locul potrivit

Nu ai nevoie de un loc prea mare pentru a le cultiva, iar dacă proiectul este bine gândit, brazdele cu legume pot fi la fel de frumoase ca cele cu flori decorative.

Citeşte şi Florile verii – sfaturi de semănare și îngrijire

De obicei, după 3 ani de zile de cultură, solul sărăceşte în substanţe nutritive. Încearcă să găseşti o altă parcelă pentru legume, apoi le poţi folosi pe amândouă alternativ. De asemenea, ţine cont că cele mai multe legume iubesc lumina şi căldura, aşa că încearcă să găseşti pentru parcela ta un loc cât mai însorit.

Sfaturi pentru grădina de legume – foloseşte pământ de calitate

Grădina de legume este foarte uşor de îngrijit dacă ţii seama de câteva aspecte. De exemplu, pământul trebuie să fie fin, bine drenat şi îmbogăţit cu substanţe nutritive.

Inspiră-te din aceste idei simpatice de amenajare a grădinii

Încearcă pe cât posibil să te fereşti de fertilizanţii din comerţ, este suficient să amesteci  de două ori pe an în pământ, înainte de plantare şi după recoltă, gunoi animalier (întotdeauna de la erbivore) şi resturi vegetale. Dacă nu îţi permiţi acest lucru, cumpără întotdeauna fertilizanţi de calitate, chiar dacă au un preţ ceva mai mare.

Sfaturi pentru grădina de legume – udarea

Udarea regulată este esenţială. Încearcă să torni apa de jos, chiar de la nivelul solului, folosind o ploaie fină, pentru a evita spălarea seminţelor din sol sau udarea frunzelor, deoarece soarele arzător le poate opări.

Pomi fructiferi obținuți din semințe? Sfaturi pentru aluni și nuci

Sfaturi pentru grădina de legume – soiuri uşor de îngrijit

Alege întotdeauna seminţe de varietăţi rezistente la boli. Cel mai bine este să foloseşti în fiecare an seminţe cumpărate, deoarece este posibil ca cele pe care le-ai obţinut din grădină să producă plante de o calitate mai scăzută sau chiar să nu germineze deloc.

Nu în ultimul rând, dacă eşti la început, nu te aventura în cultivarea unor legume exotice, care necesită o îngrijire specială. Exersează mai întâi pe specii mai puţin pretenţioase şi cu productivitate mare, precum roşiile, fasolea, castraveţii, salata sau spanacul.

Citeşte mai multe despre Sistemele automate de irigații

Articol publicat în revista Casa şi grădina
Foto: Fotolia.com – © schulzie

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply