Sistemele automate de irigații

0

sistemele automate de irigații

Sistemele automate de irigații – începe sezonul de grădinărit, așa că e momentul perfect să afli mai multe despre ele. Există tehnologii care îți pot menține grădina frumoasă fără niciun efort din partea ta.

Se știe că secertul unei grădini înfloritoare este întreținerea, cel mai important element fiind udatul regulat. Mulți proprietari își propun să își facă un tabiet din storpirea grădinii în fiecare seară, dar după o vreme și-ar dori să observe doar din șezlongul de pe terasă cum “vine ploaia” la ore fixe.

Citește și Măghiranul – sfaturi de cultivare și o rețetă delicioasă

Ce avantaje au sistemele automate de irigații

Sistemele automate de irigații se declanșează la secundă, stropesc exact atâția litri cât e necesar, nu uită niciodată și nici nu pleacă în concediu. Duzele de pe aspersoare sunt reglabile, astfel încât se poate acoperi toată suprafața ce trebuie stropită. Apsersoarele pop-up se ridică deasupra solului doar în timpul funcționării, iar apoi se retrag automat în pământ, făcând posibilă utilizarea liberă a gazonului și tunderea acestuia.

Un panou de comandă corelat cu un senzor perceptiv la starea vremii va dirija sistemele automate de irigații. Atunci când plouă, există un senzor care oprește stropirea.

Vara, sunt indicate două udări zilnice, timpii de udare recomandați fiind seara după ora 23 și dimineața în jurul orei 4-5. În celelalte sezoane, e suficientă udarea de seară.

Citește și Limba mielului: frumoasă, aromată și gustoasă

Montarea presupune deranjarea grădinii

Dacă ești interesat de instalarea unui sistem, un specialist va veni la tine acasă, va nota datele referitoare la teren și la necesarul de udare, apoi îți va prezenta proiectul însoțit de deviz. Pregătește-te sufletește, căci timp de trei zile, grădina ta va arăta ca un câmp de tranșee, perioadă în care se instalează componentele sistemului. A patra zi este rezervată reglajelor finale de stropire și retușului grădinii.

Gata! Acum poți să te așezi pe terasă și să te relaxezi. Furtunul? Fă-l cadou.

Citește și 3 idei simpatice de amenajare a grădinii

Articol publicat în revista Casa și grădina
Foto © borissos

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply