Maghiranul – sfaturi de cultivare si o reteta delicioasa

0

măghiranul

Măghiranul (Origanum majorana) este o plantă aromatică folosită adeseori în România care are avantajul de a fi foarte ușor de îngrijit. Află cum trebuie crescută și încearcă rețeta delicioasă propusă de noi.

Rezistent la secetă
Indiferent că îl ții la îndemână în ghiveci în bucătărie sau afară în grădină, măghiranul va prospera dacă îi asiguri un sol bogat, bine drenat și un loc însorit. Fiind nativ din zone aride, măghiranul suportă uscăciunea foarte bine, de aceea este suficient să-l uzi o dată pe săptămână.

Citește si Limba mielului: frumoasă, aromată și gustoasă

Secretul unei arome puternice
În mod normal, crește în soluri sărace, de aceea, pentru a obține o aromă mai puternică, nu adăuga îngrășământ în ghiveciul în care crești măghiranul. Aroma plantei este proaspătă, picantă și amăruie, cu note camforate.

Măghiranul este întrebuințat cel mai adesea în felurile mediteraneene, la pizza, paste, salate și pește, dar și în rețetele pentru celebrii cârnați nemțești.

Citeste și Lemnul-dulce – ce este și cum se îngrijește

Încearcă! Salată de pui cu struguri, nuci și măghiran

Ingrediente: 3 piepturi de pui fierte, răcite și tăiate mărunt, o jumătate ceașcă de țelină rasă, un sfert de ceașcă de nuci mărunțite, o ceașcă de boabe de struguri de masă roșii, tăiate pe jumătate, măghiran proaspăt tocat mărunt, o jumătate de ceașcă de maioneză, piper măcinat, boia și sare după gust.

Mod de preparare: Amestecă bine într-un castron țelina, strugurii, carnea de pui și nucile mărunțite. Într-un bol mai mici amestecă piperul, măghiranul, boiaua și maioneza până obții o pastă compactă. Adaugă sosul de maioneză la restul ingredientelor și amestecă bine. Ține salata la răcit pentru o oră și apoi servește.

Află Cum te poți abona la revista Casa și grădina.

Articol apărut în revista Casa și grădina
Text: Patricia Ușurelu
Foto: Fotolia/ © kostrez


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply