Septembrie in gradina. Activitati ideale de facut in prima luna de toamna

0

Septembrie în grădină este o perioadă agitată. Pe lângă toate cele care trebuie făcute în septembrie în grădină se adaugă și câteva activități pe care este ideal să le faci în prima lună de toamnă dacă vrei să ai o grădină sănătoasă și frumoasă.

septembrie în grădină

Tăie și curată pomii fructiferi. După ce recoltezi fructele, este recomandat să tăi și să cureți pomii fructiferi. Luna septembrie este propice pentru această activitate, întrucât temperaturile se mențin pozitive atât ziua, cât și în timpul nopții. Pentru soiurile târzii de meri și peri, tăierile trebuie amânate până spre mijlocul sau chiar sfârșitul toamnei.

Citeste si: Pregatirea terenului pentru gazon

Tăierile ar trebui aplicate și în cazul arbuștilor fructiferi. Zmeurul, murul, agrisul și coacazul au nevoie să fie curățați de crengile uscate, dar și de o tăiere de întinerire.

Citeste si: Ingrijirea pomilor fructiferi vara

Gardul viu are și el nevoie de o toaletare în septembrie, pentru a crește uniform și în lunile care urmează.

Pregătește o nouă grădină de legume. Deoarece solul este deja hrănit, de la culturile de vară, poți trece direct la cultivarea soiurilor de legume rezistente la frig. Este vorba, printre altele, despre salată verde, ridichi, spanac, broccoli, sfeclă, conopidă, dovlecei de iarnă, napi și gulii. Dacă vremea va fi bună, până la începutul iernii te vei bucură de legume proaspete, din propriile culturi.

Citeste si: Plantarea gazonului toamna

În cazul în care nu vrei să cultivi alte legume pentru grădină de toamnă, poți curată terenul rămas liber, pentru a-l avea pregătit pentru anul viitor.

Plantează bulbii de flori. Dacă vrei să ai o grădină colorată și parfumata la primăvară, poți plantă încă din luna septembrie bulbii de flori. Ai grijă să folosești bulbi sănătoși și viguroși, pentru că lalelele, zambilele și narcisele să crească armonios.

Plantează butași de trandafiri și arbuști fructiferi. Septembrie este luna cea bună pentru aceste activități.

Citeste si: Trei sfaturi despre trandafirii urcători

Plantează coniferele și arbuștii veșnic verzi. Acum este momentul să plantezi copacii, întrucât temperaturile blânde din sol și pământul umed vor ajută la prinderea rădăcinilor. Și arbuștii veșnic verzi pot fi plantați în luna septembrie, fără riscul de a muri în timpul iernii.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply