Şemineu decorativ, refolosind cărămida

0

Vasilica Burcea, loc. Cernavodă, jud. Constanţa
Dragă redacţie, dragi cititori,
De data aceasta vă scriu despre şemineul decorativ construit de tatăl şi soţul meu, care fac o echipă foarte bună împreună.
Camera de zi este locul unde îţi poţi lăsa, prin piesele de design alese, semnătura şi personalitatea. Câteodată aceasta poate fi şi încăpere rar folosită, fără televizor sau alte mijloace media, unde poţi primi într-un mod mai oficial oaspeţii. În acest articol vă voi face cunoscut modul în care am ales să-mi decorez acest spaţiu. Iată cum au procedat soţul şi tatăl meu pentru şemineul cu rol decorativ: au folosit blocuri de BCA 60x20x10 cm (aproximativ 20 de bucăţi), un adeziv cu lucrabilitate uşoară pentru BCA, glet pentru finisajul final la exterior, cuie, amorsă, vopsea lavabilă, sârmă. În partea de jos au construit un soclu sau fundaţie de 1,50x25x20 cm lăsând o margine de aproximativ 3 cm faţă de restul construcţiei. Au continuat cu părţile laterale folosind şi sârma cu rol de armatură la zidăria din BCA. La fel au procedat şi cu partea superioară, realizată din 3 bucăţi de BCA aşezate orizontal pe restul construcţiei.
La partea interioară au folosit cărămida refolosită pentru zidărie, obţinând un aspect original şi plăcut. La final, la
realizarea finisajelor, au folosit glet pentru interior, după care au aplicat un strat de vopsea lavabilă de culoare albă. Am optat pentru un model de şemineu decorativ simplu, uşor de realizat şi care nu se demodează, transformând camera de zi într-un loc atractiv şi confortabil. Câteva lumânări amplasate în şemineu vor crea o atmosferă perfectă pentru seara de Crăciun şi nu numai. Sărbători fericite!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply