7 secrete pentru amenajarile interioare care functioneaza mereu

0

sample-room-874341_960_720

Am aflat cele mai mari secrete pentru amenajarile interioare care functioneaza mereu. Poate ca nu sunt ele cu adevarat cele mai mari secrete, dar partea minunata din poveste este ca au efect garantat de fiecare data. Deci, ia in calcul toate aceste secrete pentru amenajarile interioare, fie care vorba despre o camera pe care o amenajezi acum, fie ca este vorma de un update pe care vrei sa-l faci in oricare din camerele din casa ta.

1. Inainte de a alege orice produse nou , orice piesa de mobilier sau o paleta de culori pentru o camera, inspira-te din surse credibile. Aduna fotografii de pe net sau din reviste, compara, alege si fa-ti un plan cu ceea ce vrei sa faci. In acest fel vei avea o strategie coerenta si realista si finalul amenajarii va fi in acord cu gusturile si stilul tau.

2. O buna strategie pentru a afla de ce unele amenajari sunt cele care iti plac foarte tare si altele nu te impresioneaza, fie ca este vorba despre piesele de mobilier, aranjament sau culori, este sa te intrebui de ce anue o amenajare iti place mai mult decat alta. Identifica elementele preferate (ar putea fi o culoare, un model, un stil in sine, o anumită formă de mobilier) si urmareste sa transformi in realitate in casa ta aceste detalii. Ai mare grija sa analizeazi daca un nou element de decor se potriveste cu piesele de decor pe care deja le ai.
3. Alege culorile la fata locului, adica in camera in care vor fi folosite pentru ca acolo lumina, formele si dimensiunile reale ale spatiului iti vor da cea mai reala impresia asupra acestora.

4. Evalueaza spatiul. Unele dintre imaginile cu amenajari interioare nu au foarte clar delimitat spatiul din incapere. Uneori imaginile de pot induce in eroare. Asa ca cel mai bine este sa evaluezi o amnume amenajare la fata locului, lund in calcul exact spatiul pe care il ai la dispozitie. De aici se pleaca mai departe cu alegerea pieselor de mobilier, a culorilor si a altor detalii de amenajare interioara.
5. Indrazneste si amesteca. A combina stilului de amenajare interioara, a amesteca este mereu o buna solutie, care poate duce la rezultate spectaculoase pentru amenajarea interioara. Nu-ti fie frica sa combini noul cu vechiul, doua stiluri care aparent nu au nimic in comun si nu ezita sa adaugi piese de mobilier disparate intr-un anasamblu. Fiecare din aceste strategii de amenajare interioara poate duce la rezultate frumoase si elegante.

6. Nu aglomera! Daca ai o camera goala pecare vrei sa o amenajezi tendinta de a umple spatiul o sa fie foarte mare, dar aceasta este una dintre marile greseli pe care le poti face atunci cand amenajezi o incapere. Nu aglomera, nu aduna prea multe piese de mobilier care aparent sunt din aceeasi categorie, nu ocupa tot spatiul cu tot felul de detalii. Aglomeratia ucide orice urma de eleganta si stil!
7. Atunci cand amenajezi o camera trebuie sa iei in calcul culoarea generala, tonurile de accent, detaliile pieselor de mobilier, volumele, contrastele, lumina naturala si artificiala. Nu omite textura materialelor pe care le folosesti uneori la fel de importanta ca si culoarea. Textura poate amplifica sau reduce volumele, poate produce contraste sau poate echilibra decorul si este unul din cele mai importante secrete pentru amenajarile interioare.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply