O poveste scurta si practica despre cutii de metal

0

Imi aduc aminte ca bunica avea o bucatarie mare si foarte bine organizata. In plus bucataria parea un loc magic pentru ca erau zeci de cutii care ascudeau cele mai interesante secrete. Cutia de metal rotunda era mereu plina cu fursecuri parfumate cu vanile si bine pudrate cu zahar… Poate ca de dragul acelei cutii am o dragoste speciala pentru aceste cutii de metal. In plus urasc plasticul…

cutii de metal

Cutiile de metal au cateva avantaje nete in fata celor de plastic. Sunt mult mai rezistente, nu au nici un fel de elemente toxice, poti fi spalate si refolosite mult mai bine si mai eficient decat cele de plastic, nu se sparg, sunt reutilizabile de zeci si zeci de ori, pot fi foarte simplu reconditionate (cu un strat de vopsea acriliza), le poti schimba destinatia pentru ca nu se “contamineaza” cu miros, sunt excelente pentru a pastra alimente uscte – de la cafea, la faina, orez si paste, pana la ceai, plante uscate, zahar si mirodenii.

Oda cutiilor de depozitare. Lectii pentru cucereirea spatiului

Tot la capitolul avantaje trebuie mentionat faptul ca, daca au un capac bun, izoleaza bine si foarte bine, continutul de mediul exterior si au capacitatea de nu permite umezirea alimentelor puse in aceste cutii de metal.

cutii de metal

O mentiune speciala trebuie facuta in cazul in care pastrezi faina, gris, malai sau alte tipuri de cereale in cutii de metal. Metalul in sine are capacitatea de a tine la distanta atacul gargaritelor si al moliilor de faina, care de cele mai multe ori se adapostesc in pungile de faina sau malai, dar si in cele cu gris si orez. Tinute in cutii de metal, alimentele din aceasta categorie sunt foarte bine protejate.

Un alt element care mie imi place foarte tare in cazul acestor cutii de metal este ca se preteaza la reconditionari si decorari repetate. Fie ca vrei sa utilizezi o cutie de tabla mai veche fie ca vrei sa-i dai o alta imagine, in acord cu noua ta bucatarie, de exemplu, acest lucru se poate face foarte usor cu putina vopsea si multa imaginatie.

Cutii pentru depozitare. Cum le faci

Daca vei alege cutii de metal noi, ideale sunt cele din categoria papusilor Matrioska care pot fi puse unele in altele cand nu sunt utilizate pentru a face economie de spatiu.

cutii de metal

cutii de metal

Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Daca ai cutii de metal vechi, cum le am eu pe cele de la bunica, pretuieste-le pentru ca sunt veritabile comor. Ideal este sa scoti la lumina vopseaua originala si poti face asta indepartand cu atentie eventualele urme de rugine, Curata bine interiorul si pentru a-i oferi o viata noua lacuieste-o cu un lac non-toxic special pentru metal (se gaseste in magazinele de specialitate). Cutia va fi un element de baza din decorul din bucataria ta si una din piesele dragi din inima ta.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply