Scurt ghid introductiv despre sistem antifurt magazin – Cum actioneaza pentru siguranta din spatiile comerciale?

0

Oamenii au gasit intotdeauna modalitati prin care sa sporeasca gradul de siguranta din cadrul oricarei proprietati civile, rezidentiale sau industriale. Odata cu progresul tehnologic, un sistem antifurt magazin este solutia optima pentru a determina conditii prielnice de desfasurare a activitatilor zilnice, in special in cadrul spatiilor comerciale.

Ce este un sistem anti-furt?

Un sistem anti-furt este definit de complexul de echipamente electronice prin care un spatiu este asigurat in conformitate cu specificul activitatii vizate in acel spatiu.

Pe baza unui management de logistica bine proiectat si implementat, gradul de siguranta dintr-un spatiu vizat, industrial sau rezidential, este asigurat de echipamente performante menite sa determine buna desfasurare a oricarui tip de business comercial.

Sistemele anti-furt pentru magazin sunt retele de dispozitive electronice integrate care opereaza in conexiune cu un panou central de control pentru a oferi protectie si semnale de alarma impotriva actiunilor intruzive si tentativelor de furt din spatiile comerciale.

Din ce este compus un sistem detectie efractie?

Un sistem standard de securitate include:

  • Un panou central de control care este controllerul primar al sistemului de securitate al perimetrului;
  • Senzori pentru usi si ferestre;
  • Senzori de miscare, atat interior cat si exterior;
  • Detectoare de contact magnetic, vibratii sau socuri;
  • Camere de securitate cu fir sau wireless;
  • Sirena sau alarma de interior sau exterior;
  • Sistem perimetral si autocolante de fereastra;
  • Telecomanda de armare/ dezarmare si control de la distanta.

Cum functioneaza?

Indiferent de marimea proprietatii tale, sistemele de securitate  functioneaza pe acelasi principiu de baza:  securizarea punctelor de intrare, precum usi si ferestre, precum si al perimetrelor interioare care contin obiecte de valoare.

Sistemele de securitate opereaza pe baza monitorizarii punctelor de intrare prin intermediul unor senzori. Acestia comunica informatia inregistrata catre un centru de comanda sau panou de control instalat in interiorul sau exteriorul unei incinte.

Senzorii sunt de obicei plasati la usile de acces, dar si la ferestrele care comunica cu spatiul exterior, inclusiv cele amplasate la nivelul solului. Pentru o siguranta suplimentara, interiorul perimetrului este asigurat cu senzori de miscare si alte tipuri de detectoare.

Descrierea panoului de control

Panoul de control este computerul care armeaza și dezarmeaza sistemele de securitate, comunicand cu fiecare componenta instalata. Panoul interpreteaza informatia transmisa electronic si declanseaza alarma atunci cand o zona de securitate este incalcata, emitand semnalul de alarma companiei de interventie.

Panoul poate fi programat sa functioneze cu telecomenzi wireless. Sistemele moderne  sunt dotate cu touchpad pentru o interactiune mai usoara sau pot prelua comenzi vocale.

Senzorii pentru usi si fereste se compun din doua parti: una este instalata pe usa sau fereastra, iar cealalta pe rama usii ori pervazul ferestrei. Aceste doua componente opereaza impreuna atunci cand usa si fereastra este inchisa, creand ceea ce se numeste un circuit de securitate.

Cand sistemul de securitate este armat la panoul de comanda, acesti senzori comunica panoului, raportand ca punctul de intrare este sigur. Dar in situatia in care  o usa sau fereastra monitorizata se deschide brusc, circuitul de securitate este intrerupt, iar panoul de control interpreteaza evenimentul ca o incalcare a perimetrului. In acest moment alarma de frecventa decibela inalta se activeaza automat.

Securitate sub control

Avand in vedere riscurile si pagubele la care orice proprietate este expusa in lipsa unui sistem antifurt si beneficiile aduse de un sistem antifurt,  achizitia echipamentului antiefractie corespunzator este vitala pentru protejarea viitorului afacerii tale.

***

Prin echipamentele sale de ultima generatie, Helinick  dispune de capacitatea necesara sa asigure clientilor sai sisteme complete antifurt si antiefractie, astfel incat afacerea sau locuinta sa beneficieze de cel mai inalt grad de siguranta. sa fie in permanenta asigurate si monitorizate la cele mai inalte standarde.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply