Alte sapte obiecte inutile in bucatarie

0

lucruri inutile

Dupa prima parte din lista am constatat ca numarul obiectelor inutile din bucatarie este cu mult mai mare decat credeam…. Revin cu o completare a primei liste de aici.

8. Aparate inutile. In categoria aparate inutile sunt: presele de usturoi (le folosesti rar si se spala greu, pastreaza mirosul si ”parfumeaza” tot sertarul sau dulapul in care stau), aparatele care fac minuni (usuca salata si toaca patrunjelul), blenderul care face spuma de lapte si asa mai departe… Nu le folosesti!

9. Cutite de bucatarie. Cate cutie folosesti? Doua-trei? Cate ai? Exact! De restul nu ai nevoie. Fie nu-s bune, fie sunt incomode, fie nu-ti plac, fie nu sunt ascutite. Debaraseaza-te de ele sau macar ascute-le!  Cei mai multi bucatari profesionisti au 3 – 5 cutite.

10. Conserve pe care le pastrezi in dulap de mai mult de un an. Daca nu au fost desfacute intr-un an, nu le vei mai folosi niciodata. Un stoc de conserve este util, dar trebuie sa arate bine, sa aiba cutia perfecta, fara nici o urma de rugina si fara nici o lovitura. Si verifica data fabricatiei. La fel si pentru faina, orez, pachetele cu biscuiti, cutiile cu ceaiuri din plante, cutiile cu cereale si borcanele cu mirodenii. O sa vezi ca unele sunt vechi, altele goale, altele stricate si cu termenul depasit.

11. Carti de bucate pe care nu le-ai deschis sau cele foarte fandosite, cu poze fabuloase si preparate pe care NICIODATA nu le vei face in casa. Daca sunt carti frumoase si pretioase, nu au ce cauta in bucatarie. In plus, ultima data cand ai facut o reteta noua ai cautat-o pe net sau dintr-o carte de bucate tiparita? Daca ai cautat pe net, inseamna ca  nu ai nevoie de carti de bucate. Debaraseaza locul!

12. Deasupra frigiderului! Nu stiu ce se intampla cu acest loc, dar toata lumea din casa are ceva ”important” de pus pe frigider. Are ceva misterios acest loc, dar tot ce este adunat acolo este in proportie de 90% inutil! Fa ordine!

13. Retete rupte din ziare, articole, pagini de calendar, pagini de reviste pe care le vei folosi ”candva”. Ori le arunci, ori le pui intr-o mapa, dupa ce le treci in revista. Din aceasi categorie fac parte dopurile de pluta, capacele fara borcane, borcanele fara capac si asa mai departe…

14. Sticle de plastic. Locul lor este in containerele pentru reciclat nu in bucataria ta! In plus refolosirea lor este deseori periculoasa pentru ca poate transmite baterii periculoase, iar spalatul lor cu apa calda le poate face toxice. Sticlele de plastic sunt sticle de unica folosinta si atat!

Mi-a scapat ceva? Te rog completeaza lista!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply