Sapte obiecte inutile in bucatarie

1

obiecte inutile

Am facut o lista cu 14 obiecte inutile din bucatarie. De toate trebuie sa scapi imediat spre binele si sanatatea ta si a familiei tale. In plus vei castiga spatiu in bucatarie!

1. Colectia ta de recipient din plastic. Aduna-le si arunca-le. Pe toate! Recipientele din plastic sunt in toate bucatarile si cele mai multe sunt inutile. Pastreaza doar 4-6 dintre acestea, din categoria celor refolosibile, cu cea mai mare capacitate. Restul sunt inutile. Pastreaza-le doar pe cele care au capac etans. Toate cele fara capac sunt inutile. Repet: capac etans!

2. Canile niciodata utilizate. Canile sunt cele mai folosite obiecte din bucatarie, dupa cutite. Cu toate acestea, in fapt folosim constant doar 5-7 cani. Restul stau degeaba in dulap. Pastreaza canile mari si canile care sunt folosite de fiecare membru al familiei. Fiecare are o cana preferata. Toate celelalte trebuie puse intr-o cutie si duse in alta parte. Nu-ti trebuie, nu le folosesti, deci ocupa locul degeaba.

3. Pungi. Pungile de plastic si cele de hartie refolosibile, de fapt nu le mai foloseste nimeni niciodata. Aduna-le pe cele pe care le-ai adunat deja in bucatarie si du-le la reciclat. Pastreaza doar cateva, care sunt cu adevarat utile. Oricum, curand, se vor aduna altele.

4. Orice lucru care a venit gratuit cu mancarea comandata acasa. Asta inseamna betisoarele de schimb, tacamurile de unica folosinta, pachetele mici cu sare si piper, pachetelele cu sosuri. Nu le vei folosi niciodata. De ce le pastrezi?

5. Al doilea burete de spalat vase. De ce pastram doi bureti de vase? Pentru ca este evident nevoie de unul nou, iar cel vechi parca nu trebuie inca aruncat. Gresit! Buretele de vase se schimba o data pe saptamana! In fiecare saptamana!

6. Sacosele pentru supermarket. Nu folosesti niciodata mai mult de trei. Maximum 4. De ce pastrezi 10? Alegele pe cele mai noi, pe cele mai bune, iar pe celelalte arunca-le!

7. Servetul de bucatarie. Nu trebuie sa fie niciodata in uz mai mult de doua. Iar acestea trebuie schimbate in fiecare zi. Ideal este sa pastrezi, in bucatarie un singur prosop de bucatarie pe care sa-l folosesti o singura zi!

Completeaza tu lista! Te rog!

PS Am completat lista aici!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Sacosele sau pungile de hartie in care ai leustean si/sau marar uscat…Rasnita de cafea si de piper de pe vremea bunicii…

Leave A Reply