Configurarea bucatariei. Toate variantele posibile

0

Configurarea bucătăriei depinde de două elemente fundamentale: dimensiunea bucătăriei, poziția ferestrei și a ușii, una în raport cu alta. La configurarea bucătăriei contează și stilul tău de viață (gătești intens sau rar, folosesști bucătaria ocazional sau des, iei masa în bucătarie sau nu), dar acestea sunt detalii.

Configurarea bucătăriei  (1)

Înainte de a te apuca de configurarea bucătăriei trebuie spus că exită bucătăria liniară, pe două laturi, în forma literei L sau U și bucătăria cu insulă. Toate, mai puțin ultima se pretează pentru realizarea spațiului de luat masa, bucătăria cu insulă fiind cea care automat permite amenajarea locului de luat masa, care poate să fie chiar însula în sine sau o parte din aceasta.

Bucătăria liniară este cea mai simplă variantă, mobila fiind desfășurată pe o singură latură a încăperii compusă fiind, de regulă, dintr-un rând de dulapuri inferioare și unul de dulapuri superioare, suspendate pe perete, deasupra blatului de lucru. Această este potrivită atât pentru bucătăriile mici, cât și pentru cele mari. Este ideală pentru o bucătărie mică și îți permite să amenajezi un loc de luat masa într-unul dintre colțurile rămase libere.

Bucătăria cu mobilă pe două laturi. Dacă ai o bucătărie lungă și nu foarte lată poți să o mobilezi cu o garnitură desfășurată pe două laturi paralele sau in continuitate (sub forma literei L). La prima vedere, această alegere va îngustă și mai mult încăperea, însă prezintă câteva avantaje. Scurtează distanțele între principalele zone de activitate (frigider, chiuvetă, aragaz), ofertă mai mult spațiu de depozitare, permite amenajarea unui loc de luat masă într-una dintre extremitățile camerei, împărțind-o vizual în două zone de activitate distincte cea de preparare a mâncării și cea de luat masa. Mai trebuie spus că această variantă este potrivită și pentru amenajarea unei bucătarii deschise spre living

Varianta cu laturile în continuitate este cea mai bună cale de organizare a unei bucătării pentru că oferă multe spații de depozitare și scurtează distanță între principalele arii de interes ale acestei încăperi. Amenajarea pe două laturi, în continuitete este ideală pentru bucătpriile de formă pătrată , dare merge foarte bine și pentru bucătăriile mici și înguste.

Configurarea bucătăriei  (3)

Bucătărie în U sau pe trei laturi. Acest gen de amenajare este potrivit pentru bucătăriile mari. Este practică dacă spațiile de lucru sunt bine organizate. Este genul de bucătărie care se pretează pentru chiuvetă pe colț și poate include chiar și o insulă și spațiu de luat masa. Dacă bucătăria nu este pătrată cea mai bună amenajare este cea cu latura de bază pe peretele lung, rezultand un U cu baza lungă.

Bucătăria cu insulă. Orice bucătărie poate avea o insulă, singurul detaliu care contează fiind spațiul pe care îl ai la dispozitie. Insulă de bucătărie poate servi drept principală zonă de gătit, fiind prevăzută cu plită și chiuvetă integrate în blat sau poate fi un loc de luat masă cu multiple spații de depozitare sub formă de dulapuri proiectate în partea inferioară a blatului. Există și soluția unor insule mobile, extrem d eutile mai ales dacă ai ocazional treaba foarte multă în bucătărie.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply