Salate verzi cu gust intens

0

Salate verzi: bogate în vitamine şi minerale, cu aromă intensă şi cu un gust plăcut, plante precum păpădia sau leurda îţi îmbogăţesc salatele de crudităţi, răcorindu-ţi zilele de vară. Le poţi cumpăra din piaţă sau le poţi cultiva chiar tu: află care sunt combinaţiile potrivite pentru ca aceste legume să devină punctul de atracţie în grădină sau pe balcon!

Salate verzi pentru Popeye marinarul

Spanacul este o legumă foarte uşor de cultivat dacă îi este asigurat un sol uşor alcalin, bogat în substanţe hrănitoare. Seamănă-l la începutul primăverii, seminţele vor germina într-o săptămână sau două, iar frunzele vor putea fi recoltate după 40-50 de zile. La o înălţime de 30 cm, frunzele sale de un verde intens pot constitui o bordură foarte frumoasă pentru stratul de flori de înălţime medie (45-60cm).

Citeşte şi Sistemele automate de irigaţii

salate verzi Salate verzi uşor amărui

Păpădia este o plantă rezistentă, care nu are nevoie de nicio îngrijire. La umbră sau la soare, florile sale strălucitoare şi seminţele pufoase vor decora întreaga vară iarba livezilor şi peluzele, putând fi crescută, de ce nu, chiar şi în ghiveci. Încearc-o în combinaţie cu alte plante pitice cu flori de vară, precum crăiţele, gălbenelele sau salvia decorativă. Bonus: o mulţime de fluturi şi albine!

Citeşte şi Rucola – o plantă delicioasă în salate

Salate verzi şi bune ca untul

Cu un bogat conţinut de potasiu, untişorul are darul de a reduce nivelul colesterolului din sânge şi de a regla tensiunea arterială. Are un gust foarte plăcut, acrişor, putând fi consumat atât în salate, cât şi în supe. Plantă târâtoare de până la 10 cm înălţime, untişorul împodobeşte pădurile cu frunzele sale rotunde şi floricelele de un galben intens, lucioase. Asemenea leurdei, acesta acoperă rapid pământul, putând fi cultivat în locuri umbrite şi umede, în brazde informale.

Citeşte şi Pelinul – utilizări frecvente şi o super reţetă

Articol publicat în revista Casa şi grădina
Foto: © dream79; Scisetti Alfio – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply