Rucola – o plantă delicioasă în salate

0

Rucola: crocantă, aromată, ușor iute. Are toate ingredientele necesare pentru a deveni salata ta preferată. Mai ales daca o vei recolta chiar de la tine din grădină!

Deși poți fi tentat să o asociezi cu salata verde, rucola (Eruca sativa) este, de fapt, o legumă înrudită cu varza. Frunzele ei au un gust puternic, amărui și iute, cu o aromă care amintește de ridiche și varza albă. Fără un strop de ulei și lămâie sau oțet nici nu te gândi să o guști – este prea amară.

Citește și Măghiranul – sfaturi de cultivare și o rețetă delicioasă

Rucola – utilizări

O poți savura pe deplin în salate, o poți așterne peste blatul de pizza sau poți să o folosești drept garnitură la fripturi, așa cum fac italienii din nordul peninsulei. Însă trebuie să știi că savoarea rucolei este nealterată doar în salate; dacă o vei găti, gustul și textura frunzelor se schimbă și devin asemănătoare cu spanacul.

O salată de rucola, stropită cu zeamă de lămâie și ulei de măsline extravirgin, este comparabilă cu o porție zdravănă de spanac, din punctul de vedere al cantității de vitamine și minerale. Și dacă nici asta nu te-a convins, trebuie să afli că rucola are și proprietăți afrodiziace, excitante și revigorante.

Vezi și Limba mielului: frumoasă, aromată și gustoasă

Sfaturi de cultivare

Poți cumpăra rucola de la raionul de legume sau o poți cultiva acasă. Este o plantă anuală care crește din semințe semănate primăvara direct în grădină, în soluri bine drenate, aflate la soare sau în umbră ușoară (preferă protecție solară în timpul verilor caniculare). Nu are nevoie de îngrijiri speciale și se dezvoltă extrem de rapid, putând fi recoltată la 40 de zile de la însămânțare. Însămânțări succesive asigură o recoltă prelungită.

Află mai multe despre Sistemele automate de irigații 

Foto: Fotolia – © M.studio

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply