Săculeț în formă de pește – VIDEO!

0
Dragă cititorule,
De câte ori de confrunți cu problema depozitării pungilor, nu știi cum să organizezi jucăriile copiilor sau lucrușoarele de cusut, gândește-te și la varianta de a face săculeți într-o formă neobișnuită, cum ar fi cea de pește. Iata cum se face un asemenea săculeț util. Ai nevoie de material textil frumos colorat, cu un imprimeu drăguț (poate și un cearșaf pe care nu-l mai folosești), ață la culoare, 1 m șnur, o mână de vatelină, un ac de siguranță, cretă de croitorie (sau un pix), doi nasturi mari (pentru ochi).
Săculeț pește
Cum procedezi: desenezi conturul unui pește pe dosul materialului pus în două, având grijă însă să nu îngustezi partea din față, de la gura peștelui, unde se va încreți materialul.
 
Lasă 1-2 cm la cusături. Decupezi după contur, apoi faci la gura peștelui un tiv prin care ulterior introduci șnurul cu ajutorul acului de siguranță. Apoi așezi față pe față cele două bucăți identice și le unești prin cusături. Întorci cu grijă pe față, având grijă ca la coadă să fie materialul bine intins, introduci vatelina, coși frumos să nu mai iasă. Coși nasturii pe post de ochi.
Text și realizare: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply