VIDEO! Să ne pregătim de Paşte!

0

Mai avem puţin şi această mare sărbătoare va fi aici. Ţinem post şi ne pregătim casa pentru a sărbători Învierea Domnului. Am pregătit în redacţie pentru tine un scurt video cu 3 idei de decoraţiuni pascale, uşor de realizat, dar cu efect garantat. Spune-ne cum ţi se par!

• Dacă vrei să dai mesei festive un aer proaspăt și jucăuș, decorează cu ouă desenate chiar de tine. Noi am folosit ouă de plastic, culori uni, cumpărate de la magazinele cu produse de bricolaj, dar poți folosi și ouă naturale, degresate, fierte și neapărat cu coaja intactă. Desenezi o figură simpatică folosind un marker/creion negru și  colorezi apoi cu vopsea acrilică sau acuarele. Ca suport, cel mai simplu este să faci o bilă din lut de modelaj, pe care o turtești puțin chiar cu oul și lași la uscat. În loc de lut poți folosi plastilină sau un aluat tare, făcut doar din făină, sare și apă.
• Pentru a pune în valoare un ou cu desen mai special, crează-i un suport cu formă de iepuraș. Desenezi pe un carton alb (chiar reciclat de la vreun calendar) un iepuraș suficient de mare încât burtica lui să fie cam 2/3 dintr-un ou, lași la baza desenului un spațiu de 2-3 cm, apoi execuți același desen cu iepuraș ca mai înainte, dar în oglindă. În această etapă ușor este să îți faci întâi un șablon și apoi să desenezi după acesta. Odată terminat desenul, decupezi pe contur (cu foarfeca) și burtica iepurașilor (cu un cutter), colorezi cu creioane, carioci, acuarele, ce ai la îndemână și pliezi ușor cartonul la baza desenului, astfel încât iepurașii să stea în plan vertical, iar banda liberă lăsată să fie suport. Acum mai trebuie doar să lipești urechile iepurașilor (spate în spate) cu puțin aracet sau alt adeziv și să introduci oul în decorațiune. Pentru un plus de farmec, leagă de urechile iepurașilor o fundiță frumos colorată.
• Un foarte simpatic și ușor de făcut suport de ou este cel din mosgumi (coală de burete colorat, găsești în librării, magazine cu produse de bricolaj) sau din carton colorat. La 2-3 cm de marginea hârtiei desenezi o linie în zig zag care să semene cu forma ierbii și decupezi apoi pe aceasta. Suprapui două fâșii de mosgumi/carton de culori diferite și între care să existe o diferență de 0,5-1 cm lățime, le rulezi împreună cât să obții un cerculeț potrivit pentru dimensiunea unui ou, capsezi împreună capetele fâșiilor (cu un capsator de birou), apoi îndepărtezi surplusul de material cu o foarfecă. Maschezi capsa și decorezi suportul de ou: lipești cu prenandez sau bandă dublu adezivă fluturi sau flori decupate din materialele folosite anterior. Bine este să folosești tot 2 culori, pentru ca decorațiunea să pară mai elaborată.
Mult succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply