Romanian Design Week – o ediție de succes!

0

Cea de-a patra ediție Romanian Design Week, organizată de The Institute și ING Bank, a prezentat peste 200 de proiecte de design românesc în expoziția centrală și în cele peste
50 de evenimente colaterale din București. Publicul a depășit cifra de 25.000 de vizitatori.

Romanian Design Week se numără printre cele 100 de design week-uri organizate în peste
60 de orașe din toată lumea. Anul acesta, punctul principal de atracție a fost pavilionul central din Piața Amzei, unde 150 de designeri și arhitecți și-au prezentat lucrările din domeniile  arhitectură, urbanism, design de obiect, design hibrid, design grafic și ilustrație, design vestimentar și design de produs. Selecția lucrărilor a fost făcută de către organizatori, alături de un board de consultanți din care au făcut parte: Adrian Soare, arhitect partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, director de creație și fondator Intro, Ovidiu Hrin, graphic designer și Ștefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, München. Designul expoziției centrale a fost semnat pentru al patrulea an consecutiv de arhitectul Attila Kim. Acesta și-a propus ca prin arhitectura expoziției centrale să pună în valoare spațiul dinamic al pieței și să evidențieze elementele definitorii ale clădirii. Expoziția centrală a fost un loc de întâlnire cu o atmosferă vibrantă, care, pe parcursul a 17 zile, a oferit publicului imagini de ansamblu, atât la propriu, cât și la figurat. Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, țările invitate, au prezentat „A Turn for the Better“, cinci propuneri de dezvoltare urbană create de arhitecți, urbaniști și activiști din țările nordice. Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor.

Fotolii Lena și Alecu (cu print de Matei Branea) și măsuță – Atelier Mustață; Secret Garden, oglindă-ierbar  – Stardust Architects & Zwei; în fundal, covoare din colecția Romanian Moods – Dare to Rug

Scaun Counterpoise, din lemn mulat stratificat – Kaptura de Aer; taburet Poligon – Mihai-Bogdan Manda (Brut Concept); scaune YO, din lemn masiv de frasin – Cristian Corvin

Romanian Design Week_12

Mobilier și accesorii pentru copii realizate de Yumi-Studio, eematico (Mașina muzicală) și Mormi (Roaba-Lup, Cutia ferecată, Cutia luminoasă)

Echipa NOIDOI a prezentat lampa Meld, alcătuită din două piese de ceramică în culori diferite (se pot realiza mai multe combinații de culori).

Colecția de piese minimaliste, formată din masă, bancă, scaune și rafturi, este realizată din lemn masiv de stejar și este semnată de Ciprian Manda. În spate, dulapul Mont-1, realizat de echipa novum (Eliza Culea și Min Hong).

Bufetul ANY este creat de 13×14 și constă dintr-o bază pe care se sprijină trei corpuri de depozitare ce se pot combina diferit.

Romanian Design Week_15

Takîm este o colecție de șase scaune autentic românești, realizată de designerul Cristian Corvin. Piesele din lemn masiv de stejar periat au ca sursă de inspirație tacâmurile și ustensilele de bucătărie („takîm” înseamnă în turcă tacâm și echipă).

Romanian Design Week_16

Carafe Penguin – Dragoș Motică; Knurly, suporturi pentru lumânări –
201 Design Studio; măsuțe Bend – Dragoș Motică; suporturi pentru lumânări Vulcano – Anca Fetcu; râșnițe John Crusher – Alex Ioniță. Toate obiectele aparțin brandului Ubikubi .

Tăvițe din lemn Flip – Ruxandra Sacaliș (Ubikubi). Pot fi folosite atât în bucătărie, cât și în living sau birou, pot fi aranjate unele într-altele sau atârnate de agățătoarea din piele.

Romanian Design Week_3

Obiecte ceramice realizate de echipa MUD. Pe perete, Vaze Va, concepute de Origamic și inspirate din arta origami. Sunt produse de MUD. Tocătorul Mrs. & Miss O, realizat de Eliza Yokina  (SYAA), este compus din două piese cu forme rotunjite, realizate din lemn de frasin.

Romanian Design Week_5

Take a Bow este o lampă realizată de Dragoș Motică pentru Ubikubi. Este un omagiu adus geniilor, precum Edison, Davy sau Swan, implicați în crearea becului.

Romanian Design Week_6

Irreverent este un proiect al celor de la MOFT ce caută perfecțiunea și eficiența în societatea contemporană, lucrând cu meșteșugari și producători locali. Conceptul urmărește realizarea unui produs funcțional, păstrând o notă de umor.

Romanian Design Week_7

Colecția Homies, realizată de Woodish, constă din trei căsuțe-mobilier ce se integrează în orice spațiu. Cele trei căsuțe înalte sunt realizate din lemn de brad. Fiecare dintre ele are un element distinct, precum degradéul, decupajul pentru ghivece, sertarul sau raftul-păturică.

Taburet Branch, din lemn de nuc și oțel brut prelucrat într-o geometrie organică – Brut Concept

Masa Alkar și taburetele Faug – Cristian Branea (Materia). Alkar este realizată din lemn exotic ars, finisat cu ulei și alamă periată, supusă oxidării. Taburetele Faug sunt din grinzi de stejar recuperat și ars. Inserțiile sunt din alamă.

Măsuță The Hanger Table, din diferite esențe de lemn, rășină și plexiglas. Picioarele metalice sunt realizate din patru umerașe  Miso Arhitects.

Romanian Design Week_11

Bicicleta urbană este un proiect semnat de Andrei Cristian Sandu. Cadrul este realizat din lemn de okumé, ce conferă sustenabilitate produsului.

Text: Cristina Stoica
Foto: PR, Cristina Stoica

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply