Despre ricin şi pomişor de roşii II

0
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Continuăm articolul început aici.
Dorina Condrat, Mediaş, jud. Sibiu
Preferă un loc însorit, dar se simte bine și la semiumbră. Se poate semăna direct la locul dorit, în luna mai, însă întârzie înfloritul și implicit obținerea semințelor. În cultură se găsesc R.C. var. Zanzibariensis cu frunze roșietice, var. Arboreus și Sanguineus. A doua plantă tropicală pe care v-o supun atenției de data aceasta este frumosul pomişor de roșii din care am 2 soiuri:
1. Chypomandra betace, pe care l-am obținut din semințe și care după 2 ani este un arbust de 2 m, cu frunze enorme în formă de inimă.
2. Chypomandra abutiloides. Acest pomişor de roşii l-am cumpărat sub formă de răsad de la o firmă. Planta crește la fel de înaltă (2 m), înflorește în buchet, are flori albe cu galben în mijloc și face fructe portocalii gustoase, din luna iunie până toamna. Plantele tip arbust (a doua) sau tip pom (a doua) sunt plantate în găleți, așa se pot transporta ușor toamna la adăpost, după ce le scurtez la 0,5 m. Peste iarnă păstrez plantele la temperatura de 10-15 grade Celsius și le ud moderat lunar. Primăvara, în aprilie, le scot afară în grădină, într-o poziție însorită. Le-am adăugat îngrășământ natural, găinaț macerat în apa de udat și au crescut din nou până la 2 m, din primăvară până toamna.
Ricinul și pomul de roșii sunt două plante decorative și utile, care merită efortul de a le cultiva. Ofer semințe de Chypomandra abutiloides – pomișorul cu fructe portocalii – dacă îmi trimiteți plic timbrat autoadresat,
desigur, în limita disponibilă. Persoanele interesate mă pot suna la tel. 0786.020.597.
Persoanele care m-au sunat și cărora n-am reușit să le ofer rizomi de Achymenes, pentru că rizomii sunt limitați ca număr, pot să revină pentru aceste plante din primăvară. Sper că v-a plăcut acest pomişor de roşii.
Vă doresc multă sănătate, putere de muncă și să vă bucurați de flori frumoase!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply