Rezolutii pe 2018: Cum sa ai grija mai bine de casa ta

0

Sfarsitul anului reprezinta o perioada excelenta ca sa-ti stabilesti niste obiective importante pentru 2018. Rezolutiile pe care ti le stabilesti pentru anul urmator pot sa vizeze atat niste obiective directe, cat si niste dorinte mai putin personale, dar care au o legatura cu tine. Astfel, o parte dintre obiectivele tale importante pentru 2018 ar putea sa fie despre apartamentul sau casa in care locuiesti. Descopera, in continuare, cateva rezolutii pentru 2018 pe care ai putea sa ti le stabilesti astfel incat sa ai grija mai bine de casa ta.

Instaleaza un sistem de securitate

Indiferent daca locuiesti intr-un apartament sau intr-o casa propune-ti ca, in 2018, sa-ti instalezi un sistem de securitate. Un astfel de sistem de securitate ar trebui sa-ti protejeze locuinta  la exterior si la interior. Cele mai importante componente ale unui sistem de securitate sunt: usa metalica moderna, cu un mecanism complex de inchidere, camerele de supraveghere, alarma bazata pe senzori de miscare si un interfon video. Pentru un plus de protectie, ai putea incheia un contract cu o firma privata de paza, care sa poata interveni foarte rapid in cazul unui incident.

Renoveaza

Unul dintre obiectivele de anul viitor pentru casa ta ar putea sa fie renovarea partiala a locuintei, acolo unde chiar este cu adevarat nevoie de niste lucrari de intretinere si modernizare. Inainte sa te apuci sa spargi si sa darami lucruri prin casa, cel mai bine ar fi sa-ti intocmesti un plan, care sa includa, printre altele, un buget estimat si o lista cu lucrari pe care le poti face de unul singur. De asemenea, ia in calcul ca pentru anumite lucrari o sa fie nevoie sa lucrezi cu oameni specializati in proiectarea de locuinte sau cu electricieni.

Redu consumul de energie

In cazul in care locuiesti la casa, ai putea sa-ti izolezi locuinta, daca aceasta nu dispune deja de un termosistem. Doua dintre cele mai bune materiale de constructii pentru termoizolarea locuintelor sunt vata minerala bazaltica si vata minerala de sticla. Daca iti termoizolezi locuinta ai doar de castigat pe termen lung, deoarece iti vei reduce nivelul costurilor cu utilitatile si, totodata, vei proteja planeta pe care traiesti. Pentru o locuinta cat mai prietenoasa cu mediul ai putea sa-ti instalezi si panouri solare. In cazul in care termoizolarea locuintei si instalarea de panouri solare reprezinta niste investitii nerealizabile, din cauza lipsei banilor, poti face si alte lucruri ca sa consumi mai putina energie si resurse. De exemplu, ai putea sa nu te mai speli pe dinti cu apa pornita si sa inchizi lumina cand nu ai cu adevarat nevoie de ea.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply