Reciclez cu drag, în spirit Practic

0
Georgeta Trif
Georgeta Trif
Georgeta Trif, Şoimuş, jud. Hunedoara
Stimaţi prieteni,
Am învăţat de la voi să fiu „practică”, să reciclez o serie de obiecte casnice aparent neînsemnate, să le dau o nouă utilitate. Aşa că iată ce am realizat!
Am încercat să pun în practică tot ce am văzut prin revistă şi să adaptez ideile la materialele de care dispuneam. Aşa am obţinut o interesantă mască de ghiveci dintr-un vechi filtru de aer de la maşină, odată ce acesta a fost înlocuit cu unul nou. Filtrul vechi, altfel de aruncat, l-am spălat, când s-a uscat i-am unit capetele cu două capse. A rezultat ceva circular, cu lamele verticale, radiale, cu un mic spaţiu central numai bun de introdus acolo un ghiveci cu o floare, în cazul de faţă cu trifoi mov. Pentru aspect am dat pe lamele cu vopsea lavabilă albă.
Din poşetele mai uzate pe la colţuri sau numai demodate, reciclez bucăţile de piele care erau impecabile şi am confecţionat mărţişoare (fluturi, flori, frunze, papion etc.). Şi fermoarele sau închizătorile care sunt bune merită păstrate.
Din şiraguri de mărgele rupte de-a lungul anilor şi păstrate prin cutiuţe, am obţinut tot mărţişoare, coroniţe, flori, fluturi şi multe altele, pe care le-am oferit celor apropiaţi, am şi vândut câteva pentru că au plăcut tuturor, spre bucuria mea.
Continuarea în revista Practic Idei nr. 9!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply