Reciclare – 2 idei noi pentru mobilier vechi

0
theperfectshadeofgrey.blogspot.ie
theperfectshadeofgrey.blogspot.ie
Dragă cititorule,
Cu siguranţă te pasionează ideile de reciclare şi transformare a obiectelor vechi de prin casă, altfel nu am fi avut atâtea scrisori pentru rubrica “Obiecte de reciclat” în fiecare lună. Iată 2 idei care sperăm să fie pe gustul tău.

  1. Sertare transformare în rafturi. La un moment dat sigur ai schimbat mobila veche de lemn cu una uşoară şi modernă, din pal. Iar pe cea veche, dacă te ştim noi bine, ai dus-o la ţară la rude sau ai depozitat-o în pod ori magazie. Foarte bine ai făcut, dar acum este momentul pentru un proiect de reciclare. Aşa că, dacă ai o noptieră cu sertare vechi, dă-le o nouă viaţă şi transformă-le în rafturi pentru decoraţiuni sau cărţi. Ai nevoie de şmirghel, vopsea acrilică, autocolant şi cam atât. Curăţă cu şmirghel sertarele pe interior şi exterior, apoi vopseşte-le pe exterior şi pe interiorul lateralelor în ce culoare doreşti. Când s-au uscat, poţi da din nou cu şmirghel fin peste vopsea, ici şi colo, pentru a obţine un aspect vintage. Pe fundul sertarului aplică autocolant. Odată terminată treaba, îl poţi prinde în şuruburi de perete, cu mânerul în jos, apoi aranjezi în interior obiectele decorative.
    img_1864
    beyondthepicketfence.blogspot.ie
  2. Sertar transformat în taburet. Şi pentru că tot te-ai apucat să dezmembrezi sertarele, iată încă o idee de reciclare. Dacă le pui pe amândouă în aplicare, vei avea un design armonios. Cum îl realizezi? Are nevoie în primul rând de un capac, pentru a păstra spaţiul de depozitare. Măsoară fix spaţiul din interiorul sertarului şi taie o bucată de lemn de dimensiunea respectivă. Pe ea prinzi cu un capsator industrial o pernuţă pentru podea sau o bucată de burete gros, pe care îl înveleşti în material. Vopseşti pe exterior sertarul şi îi pui picioruşe pentru taburet. Acestea pot fi bucăţi de lemn recuperate sau pot fi chiar picioare pentru mobilier cumpărate de la magazinele de bricolaje şi construcţie.

Text: Cătălina Vieru
Foto şi idei originale: beyondthepicketfence şi theperfectshadeofgrey.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply