Rasadnite moderne

0

Rasadnitele sunt recipiente in care se cultiva rasadurile, poate stiati asta deja, dar noi vi le prezentam pe cele mai moderne. Vedeti mai jos.

Ei bine, poate ca le cunoaşteţi pe cele realizate din bucati de lemn cu geam deasupra, improvizate de fiecare gradinar, dar lucrurile evolueaza.

Cine

Firma germana Romberg fabrica cele mai noi tipuri de rasadnite, denumite Marco color (disponibile in patru variante cromatice).

Sunt excelent concepute pentru a asigura ventilatie, temperatura constanta si drenaj eficient al apei, pentru ca rasadurile sa se dezvolte repede si sanatos.

Un sistem special

Cei de la Romberg au creat si un sistem special pentru plantarea semintelor, un fel de bulgari de turba a caror forma este data cu ajutorul unor tesaturi elastice, flexibile si biodegradabile.

Inauntrul acestor bulgari se pun semintele. Turnand apa peste ei, bulgarii se umfla, dar, pe masura ce planta creste, tesatura mentine radacinile rasadurilor compact stranse.

Aceste tesaturi fine asigura un pH optim si nutrientii necesari dezvoltarii viitoarelor plante.

Cand radacinile trec printre firele tesaturii inseamna ca planta poate fi transplantata in ghiveci. Firele se vor resorbi, iar planta se va dezvolta frumos, fara a suferi un soc la transplantare.

Rasadnitele costa in Germania 8,69 €/buc.

Comenzi se pot face pe info@romberg.de.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Romberg

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply