Rafturi deschise, depozitarul perfect pentru bucătărie

0

Rafturile deschise sunt depozitarul perfect pentru bucătărie, deși stârnesc atitudini contrare. Unii le iubesc pentru estetica și funcționalitatea lor, alții le dezavuează pentru că nu oferă protecție împotriva prafului.

depozitarul perfect

Citeste si: Idei creative pentru o bucatarie practica

Estetica și funcționalitatea pe care o au rafturile deschise, fac din ele depozitarul perfect pentru bucătărie (deși sunt cel puțin la fel de utile și în baie). Un avantaj este că aceste rafuri deschise în bucătărie oferă suficient spațiu de depozitare, uneori chiar mai mare decât în cazul dulapurilor clasice pentru că le poți amplasa și acolo unde nu poți așeza un dulap închis.

depozitarul perfectÎntr-o bucătărie cu rafturi deschide, chiar dacă acestea sunt depozitarul perfect, este obligatoriu să ai hotă pentru a preveni depunerea de impurități pe vasele depozitate. Acest gen de organizare este foarte bun pentru bucătăriile care comunică cu livingul, dar și pentru bucătăriile mici. O soluție estecelentă este folosirea acestui sistem de depozitare pentru obiecte de bucătări care sunt mereu folosite: farfurii, cani, cutiile cu alimente sau condimente. Lipsa ușilor face accesul rapid, elimină riscul murdăriei de pe ușile foarte folosite ale bufeturilor, sunt mereu la îndemână și, nu în ultimul rând, asigură o imagine de ansamblu estetică și colorată pentru toată bucătărie.

Citeste si: Mobila de bucatarie la comanda. Sfaturi utile

Acest sistem de rafturi deschise, simetrice sau asimetrice, nu doar că sunt depozitarul perfect dar pun în valoare spațiul pe verticală. Nu abuza însă de aceste sisteme de depozitare pe verticală pentru că o bucătărie cu pereții plini de dulapuri este sufocantă. În plus având spațiu la dispoziție vei aglomera tot felul de lucruri nu neapărat utile. Folosește rafturi deschise, dulapuri cu uși din sticlă și polițe pentru a valorifica spațiul vertical fără a abuza de această soluție.

În spatele rafturilor deschise și al polițelor este bine să folosești materiale care pot fi ușor curățate și întreținute.

Citeste si: 10 accesorii esentiale pentru bucatarie

Un alt avantaj pe care îl are acest sistem de depozitare este acela că poate fi realizat prin efort propriu, chiar de către tine. Nu-i complicat și cu puțină răbdare astfel de soluții de organizare și depozitare se pot face foarte ieftin și foarte ușor.

Citeste si: Tine bucataria curata. Sfaturi intelepte

În momentul în care îți organizezi bucătărie este ideal dacă vei face pasul înainte și vei renunța la șabloane și la reguli. Depozitarul perfect sub forma rafturilor deschise este o dovadă a trecerii dincolo de șabloane. Este bucătăria ta deci trebuie să fie pe măsură nevoilor și stilului tău de viață, nu după reguli și canoane.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply