Rafinament si eleganta in bucataria ta de vis

0

„Elegantă”, ,,sofisticată”, ,,pur și simplu frumoasă”- acestea sunt cuvintele pe care le folosești pentru a descrie bucătăria viselor tale? Chiar dacă tot ceea ce faci este să adaugi un strat de vopsea, un nou sistem de iluminat și-ți alegi cu atenție detaliile decorative, bucătăria ta va începe să semene cu cea din vis.

bucataria

Acestea sunt 10 îmbunătățiri de luat în considerare.

1. Jaluzele romane

Dacă-ți acoperi geamurile cu jaluzele romane vei da bucătăriei tale un aspect bine pus la punct. Optează pentru o culoarea și un tipar care se potrivesc cu dulapul și peretele tău, sau rămâi la cele din pânză naturală, care se potrivesc cu orice.

2. Artă topiară

Câteva topiare- plante în forme decorative- lângă chiuvetă oferă un aspect desăvârșit. Folosește o găleată clasică pentru șampanie pe post de vază, sau învelește o vază normală într-o pânză groasă de sac și leagă cu o frânghie de catifea. Dacă bucătăria ta are parte de o cantitate decentă de lumină naturală, cumpără-ți, cu orice preț, plante naturale.

Citeste si: Un look nou pentru bucataria ta veche

3. Lampă suspendată

Să-ți schimbi banala lustră cu ceva mai stilat este ușor- iar noua ta lampă suspendată poate deveni piesa de rezistență. Nu-ți fie frică să cumperi una mare, chiar dacă ai o bucătărie mică; o lampă suspendată de mărime generoasă arată superb, nu copleșitor.

4. O culoare bogată a dulapurilor de bucătărie

Chiar dacă-ți vopsești dulapurile de bucătărie folosind o nuanță a lemnului, o culoare bogată este de efect, costă mai puțin și schimbă aspectul bucătăriei. Încearcă o culoare saturată, ca verde-albastr, un gri sau ardezie pentru dulapurile de jos.

Citeste si: Bucataria in care poti lua masa sau bucataria „eat-in”

5. Vopsea pentru pereți

Dacă nu vrei să-ți revopsești dulapurile, o altă modalitatea de a aduce puțină culoare în decor este să-ți vopsești pereții. Cu toate instalațiile și dulapurile, spațiul peretelui este unul limitat, ceea ce înseamnă că nu este ușor de vopsit. Încearcă un albastru fumuriu, o combinație de gri cu bej, sau o culoarea mocha caldă.

6. Scaune de bucătărie moderne

Există multe opțiuni atunci când vorbim despre scaune de bucătărie, și nu există niciun motiv pentru care ai rămâne la cele banale, decât dacă așa vrei. Încearcă scaune ”Bistro” din lemn sculptat.
Dacă ai o masă lungă, fixarea unui rând de lampe suspendate deasupra acesteia este un mod bun de a aduce spațiul în centrul atenției. Lămpile suspendate din sticlă sunt elegante și maximalizează cantitatea de lumină emisă.

Citeste si: Scaunele de bar: ce variante avem?

7. Dulapuri de bucătărie cu uși din sticlă

Reînnoiește-ți dulapurile de bucătărie prin schimbarea ușilor cu unele de sticlă. Costă mai puțin decât să schimbi întregul dulap și schimbă complet aspectul bucătăriei, cât și sentimentul pe care-l insuflă aceasta. Amintește-ți, orice se află în dulapul cu uși de sticlă va fi permanent vizibil, așa că alege să schimbi doar ușile câtorva dulapuri și ai grijă să păstrezi curățenia interioară a acestora.

8. Un covor

Dacă ți-a fost frică să pui un covor în bucătăria din cauza petelor, încearcă un covor de interior/exterior. Aceste covoarea vin în culori și tipare frumoase, și nimeni nu trebuie să știe despre puterea lor de a asacunde petele. Dacă nu îți este frică de pete, poți pune un covor oriental.

Citeste si: Bucatarie cu aer de cafenea

9. Ramuri puse într-o vază mare

Ramurile rezistă mai mult decât florile tăiate, dar inspiră și eleganță. O mână de ramuri așezate într-o vază inaltă poate însemna o modalitatea ușoară de ați îmbunătății aspectul bucătăriei tale.

10. Detalii decorative

Obiectele de artă înrămate- și nu mă refer doar la obiecte de artă „de bucătărie”, ci la genul de obiecte care pot fi puse în orice altă cameră- pot împrumuta din eleganța lor bucătăriei.

Nimeni nu se așteaptă să găsească oglinzi în bucătărie, și la fel ca în alte spații, ele pot reprezenta o modalitatea de a spori cantitatea de lumină.

 

Sursa foto:  captblack76 – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply