Un look nou pentru bucataria ta veche

0

bucatarieBucătăria este camera în care îţi petreci cel mai mult timp. Găteşti, mănânci, petreci timp cu familia, şi evident că îţi doreşti tot confortul pentru această cameră.

Fără a trebui să investeşti în mobilier nou, cu costuri reduse, dă un look nou pentru bucătăria ta veche.

1. Înlocuirea blatului de lucru. Din punctul meu de vedere aici trebuie investit cel mai mult. Blatul de lucru trebuie să fie rezistent şi arătos în acelaşi timp. Marmura şi alte materiale naturale necesită o întreţinere dificilă, pe lângă preţul foarte ridicat. Poţi încerca cuarţul, îl poţi găsi în multe culori şi este foarte rezistent. Pentru un buget mai mic, poţi alege palul laminat. Este destul de rezistent şi nu foarte scump.

Citeste si: Bucataria in care poti lua masa sau bucataria „eat-in”

2. Mobilierul din bucătărie. Evident că ideal este să mai schimbi mobilierul din timp în timp. Dar dacă bugetul nu îţi permite,poţi face următorul lucru: demontează uşile dulapurilor şi schimbă-le culoarea. Apoi montează-le la loc. Înainte de asta încearcă vopseaua pe spatele uşii sau într-un loc puţin vizibil.

3. Schimbă chiuveta. E foarte posibil ca, din cauza timpului, chiuveta ta să nu mai arate bine. O poţi înlocui cu un model nou, dar ai grijă când o alegi să păstrezi dimensiunile. Dacă bugetul îţi permite poţi schimba şi garnitura cu una la modă.

Citeste si: Bucatarie cu aer de cafenea

4. Podeaua. Pentru a avea un look nou pentru bucătăria ta veche nu uita să schimbi şi aspectul podelei. Dacă nu vrei să schimbi gresia, o poţi oricând înlocui cu linoleum. Este ieftin, uşor de îngrijit, şi există foarte multe modele ce imită de la parchet la gresie.

5. Trucuri generale. Cel mai important lucru pe care îl ai de făcut atunci când vrei să renovezi bucătăria ta veche, este acela de a stabili un buget. Şi de a te ţine de el. Începe schimbările cu lucrurile cele mai importante, sau pe care ţi le doreşti cel mai mult. Fă o listă cu priorităţi şi începe de acolo. Să faci schimbări mici, de genul prosoapelor de bucătărie, este o altă soluţie. Şi niciodată nu subestima puterea unei vopsele noi.

Citeste si: Culorile bucatariei. Cele mai frumoase combinatii

Indiferent care îţi sunt visele pentru bucătăria ta veche, urmează aceşti paşi, sunt reţeta pentru succes!

 

Sursa foto: Sergione – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply