Scaunele de bar: ce variante avem?

0

Să găseşti scaune de bar interesante nu este lucru uşor; sunt mulţi parametri de luat în calcul: înălţime, material, cu spătar sau fără spătar, să se asorteze cu scaunele de bucătărie sau să dea contrast, cu picioare sau cu baza curbată din metal, etc. Şi, bineînţeles, un aspect foarte important de asemenea: costul. Pe lângă alegerea materialelor şi aspectele practice, este important să ţii întotdeauna cont la ce vor fi folosite scaunele şi câte să cumperi astfel încât să nu aglomerezi zona şi să rămâi în aceeaşi notă cu barul/insula şi spaţiul camerei în general.

scaunele de bar

Iată câteva exemple de luat în calcul:

METAL
Este o idee bună dacă scaunele vor fi folosite în bucătărie, pentru că metalul se curăţă foarte uşor. Pe lângă asta, scaunele din metal au preţuri rezonabile. Ca şi destinaţie, metalul poate echilibra aspectul dat de mobila din lemn şi aduce o notă de contemporan. Poţi forma un contrast interesant între designul modern/industrial şi mobila cu aspect tradiţional. Dacă nu vrei să exagerezi totuşi, alege modele fără spătar şi astfel vei putea adăuga un număr mai mare de scaune (4-6) fără a scădea din importanţa şi aspectul barului.
Sfat: De cele mai multe ori scaunele de bar sunt alese pe baza formei şi a designului lor sau a materialului din care sunt realizate. Ia în calcul care dintre piesele de mobilier vrei să transmită un mesaj: barul/insula sau scaunele de bar.

LEMN
Cu o popularitate redusă, este o alegere excelentă atunci când ai un spaţiu restrâns şi nu vrei să renunţi la a avea un bar sau o insula în bucătărie. Scaunele de bar din lemn se potrivesc în bucătăriile rustice, dar şi în cele tradiţionale sau moderne.
Culorile calde ale lemnului le poţi foarte uşor asorta cu gresia sau chiar cu tavanul şi te ajută să dai un aspect cald unei bucătării cu culori tari sau (aproape) monocoloră.

LEMN ŞI METAL
Scaunele moderne cu mix de lemn şi metal sunt extrem de populare în zilele noastre. Combinaţia de metal şi lemn îşi află cel mai bine locul în bucătării neutre din punct de vedere al coloritului, lemnul poate fi considerat el însuşi o culoare în astfel de spaţii indiferent dacă este portocaliul lemnului de cireş sau galbenul lemnului de arţar.

scaune pentru barul de acasa (6)

SPĂTAR PARŢIAL
Sunt acele scaune care au spătar doar pe jumătate sau care au doar o prelungire (un accent) al zonei de şezut. Cele cu jumătate de spătar îţi asigura o poziţie corectă la masă, în timp ce celelalte adaugă un impact important în zona de design, dar nu sunt la fel de practice. Din nou o decizie importantă bazată pe destinaţia spaţiului în care aşezi aceste scaune de bar…

VINTAGE
Lemnul învechit şi metalul reduc impresia de “scos din fabrică” într-un spaţiu nou amenajat. Contrastul dintre metal şi lemn este plăcut, iar aspectul vintage face bucătăria să aibă personalitate.

PLASTIC ÎN DIVERSE FORME
Sunt extrem de apreciate pentru stilul lor şi pentru faptul că sunt practice (look + feel foarte bun). Sunt uşor de curăţat, şi dacă alegi culori deschise poţi echilibra un spaţiu bazat pe culori puternice.

CULORI PUTERNICE
Dacă eşti îndrăzneţ şi îţi place să faci o impresie puternică, fă-ţi de cap! Poţi încerca combinaţii mai dificile precum scaune roşii cu bar albastru deschis (într-o bucătărie albă eventual).

PIELE
Pielea şi cromul merg mână în mână într-un spaţiu elegant (spre zona de lux). Dacă vrei să te asiguri că i-ai dat pe spate pe musafiri alege nişte modele reglabile, cu sistem hidraulic.

PÂNZĂ
Moale şi capitonat, liniile simple ale acestor scaune se potrivesc oricărui stil de bucătărie. Ţine totuşi cont de faptul că scaunele capitonate sunt de obicei mai voluminoase.
Sfat: Dacă te plictiseşti de imprimeurile originale poţi oricând merge şi le poţi re-capitona cu un material peronalizat. Astfel vei adauga încăperii şi ceva din stilul tău personal.

RĂCHITĂ
Scaunele din răchită aduc căldură şi confort oricărui spaţiu, indiferent dacă sunt albe, negre sau naturale.
Sfat: Când alegi scaune din lemn sau răchită pentru o bucătărie cu podea din lemn (parchet), asigura-te că lemnul ambelor are culori complementare; nu contează dacă nuanţele sunt diferite (unul mai deschis şi celălalt mai închis), dar este esenţial să aibă aceeaşi culoare de baza.

Şi un sfat de final: ai mare grijă la folosirea scaunelor de bucătărie împreună cu scaunele de bar; există o şansă destul de mare să dea impresia că le-ai colecţionat de-a lungul timpului fără să ţii cont că sunt stiluri diferite.

 

Sursa: houzz.com
Sursa foto: ostap25 – Fotolia.com si

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply