Racordarea la gaze. Etape, costuri si alte informatii

0

Daca este sa ne luam dupa experienta celor care si-au facut casa, si au facut asta cu mainile lor, pas cu pas, demersurile pentru racordarea la gaze trebuie sa inceapa in momentul in care fundatia casei este gata. Procesul dureaza si complicatiile care pot sa apara frecvent pot face ca lucrurile sa dureze.

racordarea la gaz

Racordarea la gaze se face conform Legii nr.463/2001, in baza unui Contract de furnizare valabil, semnate intre furnizor si consumator. Aceste documente difera in functie de categoria de consumator.

Citeste si: Plita pe gaz sau electrica?

Inainte de a face o solicitare pentru racordarea la gaze trebuie sa te informezi in legatura cu posibilitatile de racordare. Al doilea pas este sa soliciti pachetul de documente care trebuie completate si pe care le poti descaraca de pe internet de aici.

Momentul cheie al demersului de racordare la gaze este primul raspuns de la distribuitor, de la care ai sa afli daca pe strada unde se afla casa ta exista sau nu conducta de gaze, dar si valoarea estimata a investitiei pentru realizarea unei conducte. In functie de costuri si de eficienta planului de extindere a retelei de gaze, acestea sunt suportate de distribuitor sau sunt impartite intre distribuitor si client.

Citeste si: Racordarea la reteaua electrica. Costuri, etape si alte informatii

Este bine de stiut ca unele costuri pot sa fie destul de piperate, motiv pentru care este intelept daca iei in calcul aceste detalii inainte de a decide care este locul unde iti vei ridica casa, daca alegi sa te racordezi la gaze.

Daca pe strada exista conducta de gaze naturale, vei primi fara nici un fel de conditionari si se pot incepe cele doua lucrari esentiale: instalatia de racordare la gaze si instalatia de utilizare.

Este necesara semnarea unui contract de racordare si achitarea integrala a contravaloarii lucrarii de racordare. Pentru realizarea instalatiei de utilizare se poate achita minim 30% din contravaloarea lucrarii. Diferenta poate fi achitata la terminarea lucrarii sau in maxim 6 rate lunare egale.

Citeste si: Reguli de siguranta in bucatarie

Conform procedurilor lucrarile de executie ale bransamentului se efectueaza doar de catre specialistii retelei de distributie si dureaza cel ult 60 de zile. Racordarea la gaze impune achitarea de catre beneficiar a manoperei si a materialele necesare, dar si a costurilor implicate de intocmirea documentatiei necesare si a taxelor pentru avizarea proiectului.

Cu variatii in functie de conditiile de acces, proiect si alte detalii racordarea la gaze poate sa coste intre 1500 si 6000 de euro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply