Proiect pentru un apartament modern

0

Proiect apartament modern – Designerul Cristina Busuioc a realizat un proiect pentru un apartament modern, în care elementele glam sunt contextualizate armonios, în compania unor intervenții arhitectonice de ultimă oră

proiect-apartament

Din spusele designerului am aflat că dorința proprietarului acestui apartament (un om de afaceri stabilit în Dubai) a fost ca zona de zi a locuinței să inducă ideea de hobby și de relaxare. Cristina Busuioc ne-a mai spus: De la această premisă am pornit în conturarea proiectului, folosind o cromatică ponderată, sobră (pe alocuri), tocmai pentru a reflecta personalitatea proprietarului. Am conceput livingul ca spațiu de primire, cu diverse funcțiuni: zonă de bar, de conversații liniștite sau organizată în jurul sistemelor audio-video de ultimă generație. Astfel, oricât de mulți invitați ar avea proprietarul, el va fi sigur că toți se vor simți bine și nu se vor plictisi. Pentru ca aceste puncte de interes să fie corect individualizate, nu a fost suficient doar să grupez anumite tipuri de mobilier.

 

Pe ce a mizat designerul?

randare-locuinta

Iată ce ne-a mărturisit Cristina Busuioc:
Astfel, am despărțit parțial holul deschis către living cu ajutorul unei construcții atipice. Și anume, am construit un postament în care am fixat tulpini de bambus. Pentru stabilitate, dar și cu rol deco, la bază am așezat o pătură de pietre albe, care maschează spoturile de lumină. De jur împrejur am ridicat panouri de sticlă, creând astfel o miniseră. În partea opusă a încăperii am realizat o cascadă de apă, ce se revarsă controlat pe un perete întreg. Am folosit oglinzi supradimensionate pentru a potența prezența celor două elemente naturale (bambusul și apa), conformând astfel amenajarea cerințelor proprietarului. Am tratat cele două elemente inspirate din natură într-o manieră modernă, pentru a se armoniza cu mobilierul.

Care este părerea designerului despre elementele definitorii?

detalii-proiect

Aerul modern este dat în special de piesele de mobilier, ce fac parte din colecțiile recente ale unor branduri cunoscute, precum IPE Cavalli sau Creazioni. Corpurile de iluminat, cu un design fancy, sunt de la Masiero și de la IPE Cavalli. Pentru a aduce în context și o notă glam, am optat pentru o variantă atipică. Și anume, am ales fotolii ale căror laturi sunt îmbrăcate în plachete metalice, cu reflexii aurii și argintii, ce se armonizează cu ramele bogat ornamentate ale oglinzilor. Toate aceste mici detalii sporesc luminozitatea încăperii și îi conferă un look prețios. Când folosim culori tari, texturi strălucitoare sau ornamente bogate, trebuie să o facem doar pentru a puncta o idee, și nu ca stil dominant.

perspective-proiect

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply