Mansardă glam

0

Mansardă glam – Un exemplu de amenajare cu treceri line, armonioase, un spațiu de locuit circulabil și intim totodată. Aceste trăsături au stat la baza proiectului de restilizare pentru această mansardă glam, generoasă, din centrul Bucureștiului.

mansarda-glam

Fiind un spațiu mansardat, cu o suprafață de 70 mp, am recurs la împărțirea zonelor (cea de zi și cea de noapte) prin intermediul unei biblioteci originale, creată special, modulabilă, accesibilă pe ambele părți. Pe lângă rolul de divizare, aceasta deține și un sistem rotativ pentru TV, care, printr-o simplă atingere, poate fi îndreptat atât către living, cât și către dormitor. Partea estetică a acestei compoziții este reprezentată de un șemineu încastrabil, cu bioetanol, ce imprimă căldură și armonie decorului.

mansarda-dubla

 

Volumetria joacă un rol important în amenajare. În living s-a creat o scafă ca un tablou luminos, placată cu o piatră naturală, de la SSAB. În fața ei se află celebra canapea numită Loft, o creație a brandului italian Arketipo. Aceasta are un spătar reglabil, care asigură confortul necesar unui spațiu de relaxare, asemănător celui dintr-un cinematograf 
de elită.

Corpurile de iluminat își pun amprenta minimalistă asupra interiorului. Aici există piese-icon, precum modelul suspendat Discocó, design Cristophe Mathieu, și lampa de podea Scantling, o creație a lui Mathias Hahn, pentru brandul spaniol Marset. Acestea aduc un plus de lumină și conferă personalitate. Pe pardoseala din lemn triplustratificat a brandului german ter Hürne, disponibilă la noi prin Valprest, se evidențiază covorul patchwork în nuanțe de turcoaz, pata de culoare a ambientului.

manrarda-cui-dormitor

Dormitorul duce cu gândul la un stil romantic actualizat. De exemplu, volumul scafei luminatoare este o reinterpretare a baldachinului clasic. Ideea este susținută de prezențe șic, precum tapetul cu imprimeuri florale și corpul de iluminat cu cristale Swarovski, care coboară deasupra patului. Drapajul turcoaz face trecerea către zona de dressing, un must-have al zilelor noastre. Măsuța de toaletă completează cadrul, fiind o piesă reprezentativă pentru stilul de viață al femeii moderne.

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply