Proiect de casa economic

0

un proiect de casă economic  (3)Am făcut o listă cu câteva principii de bază care pot fi răspuns la întrebarea ce înseamnă un proiect de casă economic și când un proiect de casă poate fi considerat cu adevărat economic, atât la finele lucrărilor de contrucție, cât și în timp, cât evaluezi costurile de întreținere ale casei.

În primul rând trebuie spus că un proiect de casă economic nu înseamnă rabat de la calitate, confort sau detalii tehnice și de structură ale casei, ci o gestionare inteligență a fondurilor și respectarea unor principii. O casă trebuie să fie solidă, sigură și să merite, în timp, fiecare leu învestit în ridicarea sa, pentru că numai așa se poate spune cu adevărat că este un proiect de casă economic.

Citeste si: Casa la rosu sau casa la gri? Cea mai buna alegere

Ca principiu, dacă este să vorbim despre un proiect de casă economic trebuie să ne gândim la case ale căror costul de construcție și de întreținere sunt la limită de jos. Se poate spune despre o casă individuală, de familie că oferă avantajele unei case economice, dacă prețul total se învârte între 25.000 și 35.000 de euro, pentru suprafețe locuibile cuprinse între 80 și 150 de mp. Dar la aceste costuri trebuie luată în calcul investiția pentru teren și utilități. Fundamental la capitolul utilități fiind racordarea la rețeaua de apă și canalizare și la curent electric.

Racordarea casei la rețeaua de gaz, ca sursă de încălzire fiind ultima pe listă. Mai mult, încălzirea cu lemne sau alt combustibili convenționali (păcură, cărbune), poate să fie chiar mai rentabilă, din punct de vedere economic celei cu gaze, mai ales dacă racordarea la rețeaua de gaze cere investiții mai mari de 1000-2000 de euro.

Citeste si: Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

O diferență esențială, pentru a vorbi de un proiect de casă economic, vine din materialele folosite la construcția casei. Lemnul, BCA, plăcile prefabricate fie din lemn fie din materiale pe bază de beton și ciment, cărămida sunt cele mai bune alegeri.

un proiect de casă economic  (2)Ceea ce trebuie spus este că un proiect de casă economic începe din momentul în care este proiectată casa, pentru că o casă care să ducă la valori onorabile ale investiției începe întotdeauna cu un proiect de construcție foarte bine elaborat. Un proiect bine făcut care să încludă detalii tehnice de finețe și tipul materialelor folosite poate reduce costurile finale ale construcției cu până la 20-25 la sută și asta pentru că știi exact ce materiale îți sunt necesare și în ce cantitate, iar erorile sunt eliminate pentru că totul este perfect planificat.

Poți lua în calcul pentru un proiect de casă economic și momentul în care vei începe construcția casei. Ideal este să începi primăvara devreme și să menții un ritm susținut al construcției pentru a finaliza lucările până la începutul lunii august. Dacă este vorba despre o locuință individuală, acest lucru este perfect posibil, iar căldurile lui august vor usca și vor încălzi casa pentru a începe iarna în bune condiții.

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

În general dacă vorbim despre un proiect de casă economic, vorbim despre case de lemn. O casă de lemn intră în seria de proiecte de case economice și costă în medie cu circa 40-50% mai puțin decât o casă din cărămidă, BCA sau beton cu aceeași suprafața locuibila. În plus, pentru o casă de lemn la cheie cheltuielile pentru încălzire sunt cu circa 30-40 la sută mai mici decât în cazul construcțiilor executate din materiale clasice, ceea ce reprezintă un avantaj esențial, pe termen lung care aducebeneficii în plus și sunt un argument pentru un proiect de casă economic.

De cele mai multe ori dacă este să ne orientăm către un proiect de casă economic acestea sunt de regulă case fără etaj, mai ieftine decât cele cu etaj. Dacă organizezi casă pe un singur plan faci dintr-un foc economie la fundație și la cheltuielile pentru structură de rezistentă a pereților.

Diferență de investiție poate să meargă până la 40-50 la sută pentru o amprenta la sol de 100 de mp. În plus trebuie luat în calcul și fapul că dacă vorbim despre un proiect de casă economic, acestea trebuie să rămână la un nivel al cheltuielilor mici și după finalizarea construcției, iar o casă economică, este o casă pentru care este nevoie de cheltuieli mici de întreținere după finalizare construcției.

Citeste si: Proiecte de case duplex

Esențial de spus este că un proiect de casă economic este unul foarte bine gândit și realizat. O casă economică nu înseamnă rabat la calitate sau aspect. Ba chiar din contră.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply