(P) Principii și tehnici de design prin care eliberezi spațiu într-o baie mică

0

Cu toții ne dorim mai mult spațiu în baie, însă a adăuga metri pătrați nu este întotdeauna o opțiune. Există totuși principii și tehnici de design pe care le poți folosi pentru a elibera spațiu într-o baie, oricât de mică.

Iată ce poți face în acest sens:

  • Înlocuiește cada clasică cu una pe colț

O cadă clasică, dreptunghiulară, îți ocupă un perete întreg într-o baie mică. Alege în schimb varianta unei cazi triunghiulare. Pe spațiul astfel câștigat poți pune un raft șic, din lemn, pe care să ții prosoapele curate, lumânări parfumate și toate obiectele de care mai ai nevoie pentru a transforma această cameră într-un loc al răsfățului. Căzile din oferta Praktiker sunt de calitate superioară și accesibile ca preț pentru oricine dorește să-și renoveze baia pentru a câștiga spațiu. În plus, în catalog vei găsi și modele cu hidromasaj, perfecte pentru zilele în care vii obosit de la serviciu și vrei să te relaxezi un pic înainte de culcare.

  • Optează pentru culori calde

Culorile pale sunt de preferat atunci când alegi lavabilul, gresia și faianța pentru baia ta. Acestea vor crea iluzia unui spațiu mai mare. Păstrează culorile puternice, dacă îți plac, doar pentru accesorii, decorațiuni sau prosoape.

  • Folosește sticlă

Renunță la perdelele de duș sau la cabinele cu modele desenate și optează pentru sticlă simplă. În acest fel, spațiul ocupat de duș va părea parte din suprafața băii. În plus, pereții de sticlă pot fi montați și la căzi. Astfel, te vei putea bucura și de dușuri rapide fără să stropești cu apă prin toată baia, dar și de băi lungi și relaxante.

  • Eliberează podeaua

Dacă dispui de spațiu de depozitare în afara băii, desființează dulăpiorul de sub chiuvetă. Nu vei câștiga spațiu funcțional, dar baia va părea în acest fel mai mare.

  • Renunță la becul din tavan

Dacă nu ai lumină naturală, însă vrei să te bucuri de un spațiu bine luminat și încăpător, renunță cu totul la becul din tavan. Poate suna ciudat, însă o sursă de iluminat montată pe plafon poate micșora vizual baia. Folosește în schimb aplice de perete, care pot fi montate și în funcție de zonele în care ai nevoie de lumină mai multă.

  • Folosește-te de lumina naturală

Dacă ai această posibilitate, sparge un perete și montează o ferestră mare. Optează pentru geamuri care să se deschidă doar parțial și nu acoperi fereastra cu perdea. Lasă razele soarelui și aerul curat să pătrundă în baie. Vor crea impresia unui spațiu imens și bine aerisit.

Băile nu sunt principalul punct de atracție din casele românilor. Abia în ultimii ani proprietarii, arhitecții și designerii de interior au început să caute soluții de optimizare sau înfrumusețare a acestor spații. Însă baia este camera unde ne începem și ne terminăm fiecare zi, este acel loc unde suntem singuri, cu gândurile, grijile și planurile noastre. Este important ca acest spațiu să fie unul în care să te simți bine, unul care să-ți inducă o stare de relaxare, să te ajute să-ți începi cu bine ziua și să pleci împăcat la culcare.

 

Sursa foto: Shutterstock.com, pinterest.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply