(P) Tot timpul în vacanță. Ponturi pentru o grădină relaxantă

0

De cele mai multe ori, să te bucuri de casă-dulce casă înseamnă să-ți amenajezi o grădină-frumoasă grădină. Dacă te numeri printre fericiții care au chiar și un mic petec de teren la dispoziție, poți transforma această zonă într-o oază de relaxare, în destinația ta personală de vacanță. Amenajarea presupune mai multe etape, dar poți alege, de exemplu, mobila în rate. Important e să păstrezi câteva principii pentru un rezultat cu adevărat relaxant.

Stai confortabil

Că tot veni vorba de mobilă, e iumportant să stabilești de la început unde și cum te vei așeza pentru relaxare deplină. Vrei să poziționezi niște șezlonguri în apropierea casei sau poate niște fotolii mai comode sau, de ce nu, un hamac cu alură de vacanță tropicală? Dacă știi din prima unde va fi zona principală a grădinii, știi cum să te organizezi în jurul ei.

Păstrează priveliștea

Dacă, pe lângă norocul de a fi posesor de grădină, mai ai și norocul ca această să vină cu o priveliște minunată, e păcat să o blochezi. Orice ai adăuga în grădina ta, lasă-ți privirea să admire nestingherită, după caz, dealurile înverzite, munții înzăpeziți sau valurile învolburate.

Dar și intimitatea

În același timp, nu-ți dorești deloc ca grădina ta să fie priveliștea vecinilor. Chiar și pentru cei mai deschiși la minte, care vor să fie deschiși și la terasă, e important să existe măcar un colțișor ferit de ochii indiscreți. Câteva tuia, un gard viu din iederă sau un șir de pomi fructiferi amplasați strategic sunt oricând de luat în calcul.

Creează umbră

Senzația de vacanță vine la pachet cu stat la soare și făcut plajă în căutarea bronzului perfect. Dar îți vei dori mereu și un spațiu umbros, unde să te refugiezi la amiază, cu un cocktail de-a dreapta ta. O umbrelă rotundă și generoasă va îmbina și nevoia de umbră, și atmosfera de vacanță.

Invită natura acasă

Nu orice plantă își va face treaba. Alege, în primul rând, vegetație care rezistă și se dezvoltă armonios în climatul nostru, oricât ți-ar surâde ideea de aduce o fărâmă de Bali la tine acasă. Apoi, diversifică-ți alegerile. Adaugă și tufișuri, și copăcei, și plante agățătoare, dar și perene. Și ai grijă să nu exagerezi. Prea multă vegetație înseamnă prea multă muncă de întreținere și o ușoară atomsferă de junglă.

Apă și foc

Ai loc de o piscină? Integreaz-o neapărat în proiect. Îți vei mulțumi mai târziu. N-ai loc de o piscină? Adaugă măcar o mică fântână arteziană pentru acel susur aducător de liniște și pace Zen în suflete. În același timp, gândește-te la reversul monedei. În serile de toamnă și primăvară, un foc elegant de tabără va fi inima grădinii tale.

Deși proiectul poate să pară solicitant, pune-ți planurile în practică pe rând și cu grijă pentru bugetul tău. Folosește CardAvantaj pentru achiziția materialelor și a mobilierului în rate, ca să te ocupi relaxat de oaza ta de relaxare.

 

Sursă foto: Credit Europe Bank

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply