Podele vopsite. Schimba decorul casei

0

Podele vopsite (3)Solutia cu podele vopsite este una dintre cele mai rapide si simple metode prin care iti poti schimba si improspata rapid toata casa. Poti trece la treaba imediat ce este suficient de cald pentru a sta cateva ore cu geamurile deschise pentru ca vopseaua sa se usuce iar mirosurile sa iasa din casa.

Cu podele vopsite schimbi complet decorul casei tale, fara costuri mari, mai ales daca ai parodeseli vechi de lemn care s-au si deteriorat. Cea mai buna culoare pentru podele vopsite este albul.

Iti lumineaza casa, largeste spatiul si vei avea un decor curat si sanatos. Nu degeaba toate casele scandinave au podele albe.

Citeste si: Podele colorate. Idei de amenajare

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cumperi cateva cutii de vopsea, in functie de suprafata pe care o ai de acoperit, 2 pensule de diferite marimi, una mai mare pentru suprafete mari si una mai mica pentru suprafetele mai inguste sau colturi.

Inainte de a te apuca de treaba este foarte important ca podelele sa fie perfect curate, fara nici o urma de praf, pentru a evita imperfectiunile. Asadar, aspira mai intai podeaua, iar dupa aceea sterge-o si cu o carpa umeda, pentru a fi sigur ca nu mai ramane nicio pata.

Podele vopsite (2)Poti repara eventualele imprefectiuni, poti schimba dusumelele in locurile in care este neaparata nevoie, dar cel mai important este ca lemnul sa fie cat mai curat posibil.

Citeste si: Apartament in alb si negru

Dupa ce ai curatat bine podeaua, aplica un strat de grund pe baza de ulei, pentru ca vopseaua sa adere bine.

Lasa grundul sa se usuce cel putin 24 de ore, apoi sterge din nou podeaua de praf si aplica un strat de vopsea alba pe baza de ulei.

Aplica vopseaua intr-un singur sens, pentru a evita urmele.

Citeste si: Casa nordica si stilul scandinav

Pentru rezultate bune este nevoie de doua, chiar trei strauri de vopsea, pana se ajunge la o acoperire completa si uniforma.

Sursa: houzz.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply