Podeaua din bambus. Ce trebuie sa stii.

0

Hai să vorbim, deci, despre podeaua din bambus. Acest tip de podea devine din ce în ce mai popular, din motive pe care le vom enunța mai jos. Citește acest articol pentru a afla ce este podeaua din bambus, care sunt avantajele și dezavantajele acesteia, și câteva sfaturi privind decorarea spațiului cu ajutorul unei podele din bambus.

podeaua din bambus

Află dacă podeaua din bambus este cea mai bună soluție pentru tine!

Ce este podeaua din bambus?

La fel cum sugerează și numele, podeua din bambus este fabricată din materiale preluate din planta de bambus. Cea mai comună formă de bambus folosită pentru podele se numește bambus Moso. Cele mai multe produse pentru podele din lemn de bambus provin din China și alte părți ale Asiei. Bambusul a devenit cea mai populară alternativă a podelei din lemn masiv, datorită similarităților dintre acesta și lemnul.

Planta în sine ( bambusul este un tip de iarbă) crește mai repede decât copacii – ajungând la maturitate în 5 ani-, ceea ce face ca acest tip de podea să fie ușor de reînnoit.

Citeste si: Incalzirea prin pardoseala. Ce trebuie sa stii.

Sunt toate podele din bambus la fel?

Nu. Din metodele diferite pe prelucrare ale bambusului rezultă podele diferite, totul pretrecându-se în funcție de viabilitatea economică și de preferințele locale. În sud-estul Asiei, bambusul este tăiat în fâșii foarte subțiri și fixat în bucăți mai mari de bambus, lăsând mici spații între aceste pentru a facilita circulația. Netezimea și densitatea nu sunt accentuate.

În schimb, bambusul din America de Nord este prelucrat prin tăiere, îndepăratea straturilor exterioare și a nodurilor, extragerea amidonului și a zahărurilor, uscare și planificare, după urmând laminarea.

Care sunt beneficiile lemnului de bambus?

Nu dăunează mediului înconjurător

Prin accentuarea la nivel mondial a faptului că este un produs ecologic, bambusul este o alegere populară în ceea ce privește podeaua, datorită abilității plantei de bambus de a crește repede. Așadar,
sunt mai multe resurse de bambus decât cele de lemn masiv.

Citeste si: Imbina clasicul cu modernul alegand o podea neagra

Similaritatea dintre acesta și lemnul masiv

Podeaua de bambus seamănă cu cea din lemn masiv, și conferă o senzație plăcută, caldă, și de naturalețe. Bambusul, la fel ca și lemnul masiv, poate fi vopsit în orice culoare pe care o vrei.
Culoarea și aspectul granulos al bambusului, cât și impresia că este pus pe fâșii , fac ca acesta să fie confundat cu lemnul masiv.

Sunt puternice și durabile

În timp ce nivelul de duritate al bambusului tradițional este similar cu cel al lemnului de stejar roșu sau alb, noile metode de prelucrare, precum acea a podelei din bambusul densificat, măresc nivelul de duritatea peste cel al hicori-ului și al cireșului brazilian, acestea fiind două dintre cele mai dure forme de lemn.

Citeste si: Podea laminata: ce trebuie evitat si cum o ingrijim

Care sunt dezavantajele lemnului de bambus?

Necesită întreținere

La fel ca și în cazul podelei din lemn masiv, podeaua din bambus necesită atenție și întreținere. Mopurile uscate sau doar ușor umezite sunt cele mai bune, apa în exces ar trebui evitată, iar detergenții ar trebui folosiți cu grijă pentru a nu deteriora podeaua.

Transportarea bambusului prin toată lumea lasă o amprentă mare de carbon

Doar pentru că materialul în sine nu dăunează mediului, nu înseamnă că materialul nu are absolut niciun impact asupra acestuia. Gândește-te la ce este nevoie pentru transportul bambusului din China și costul acestuia.

Cum îmi pot stiliza podeaua din bambus?

Folosește multe culori în cameră

Pentru că podele din bambus sunt mai complexe, cu multe fire subțiri în locul plăcilor grele ale podelei din lemn masiv, s-ar putea să beneficiezi de pe urma folosirii multor culori în restul camerei pentru a forma un echilibru. Poți adăuga piese masive de mobilier, de exemplu, sau tipare mari de culori care se repetă.

Citeste si: Podea ECO pentru casa ta

Păstrează pereții albi

Lasă aspectul ușor ieșit în evidență și striațiile podelei de bambus să atragă atenția prin vopsirea în alb sau într-o culoare deschisă a pereților.

Atribuie o tentă asiatică

Ar fi logic, din moment ce bambusul este originar din Asia, ca stilul asiatic să fie potrivit spațiului în care se găsește podea de bambus. Influența asiatică asupra decorului tău poate fi evidentă, subtilă, sau undeva la mijloc- orice lucru te face să te simți comfortabilă și pe care-l iubești.

Pentru că în asta constă stilul.

 

Sursa foto: Krissu – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply