Planuri pentru casa mea. O lista cu idei

1

Nu știu care sunt planurile tale pentru casă în 2020, dar sunt generoasă și-ți spun ce planuri pentru casă mi-am făcut eu în acest an. Nu știu cât de repede le voi pune în practică, dar din punctul meu de vedere casa este un fel de copil care trebuie educat, crescut, hrănit și innoit.

planuri pentru casă (3)

Iată ce planuri pentru casă am eu. Aștept planurile tale și ideile tale. O idee este mereu un punct bun de plecare.

Pe lista cu planuri pentru casă în 2020 am trecut schimbarea perdelelor din bucătarie. Lumina și perspectiva din bucătarie sunt mult prea importante așa că am decis să renunț complet la perdele clasice și la galeriile de lemn care au fost în mare vogă acum ceva vreme și să le înlocuiesc cu rolete de panză. Acestea se fixează direct pe partea superioară a ramei geamului, nu ocupă deloc spațiu, se strâng cu o singură mișcare și se coboară la fel. Am să aleg un model cu un desen, eventual un pom în floare, astfel încât seara, sau când am nevoie de intimitate în bucătărie (aceasta fiind și locul de luat masa), imaginea să mă inspire și să mă încânte.

Citeste si: Reconditionarea vechiturilor. Trucuri, idei si solutii

planuri pentru casă (1)Perne de decor noi și o husă pentru canapeaua din sufragerie. Familia mea este numeroasă. La mine acasă este un du-te vino de copii, la care se adaugă cei doi prieteni necuvântători: pisica și un ciobănesc mioritic. E drept, câinele stă mai mult în curte, dar deseori, este poftit în casă, mai ales de pisică…. În aceste condiții camera de zi este locul cel mai animat din casă, iar canapeaua are nevoie de protecție, așa că o husă și perne de decor noi sunt pe lista cu planuri pentru casă.

Spunea cineva că o husă costă mult. Nu-i adevărat! Materialul l-am cuparat eu. Am ales o pânză de in gros cu dungi colorate, la care am adăugat trei fețe de perna noi. Una în dungi, alta roșie, iar a treia este un desen cu flori, galben cu verde. Husa o va lucra o croitoreasă, iar costul este mai mult decat modic. Fețele de pernă le voi face eu.

Citeste si: Cosuri de depozitare

planuri pentru casăPe lista cu planuri pentru casă am mai pus un set nou de veselă pentru bucătărie. Am văzut un set de farfuri din ceramică colorată, cu buline. Doua farfurii, un bol și o cană. Vesela nouă este mereu cea mai bună soluție pentru a revigora bucătaria, iar femeile, dintr-un motiv care îmi scapa, iubesc farfuriile noi și colorate, deci investiția este una pentru buna mea stare și o infuzie pentru moral.

Citeste si: Forme simple si culori tari

planuri pentru casă (5)În lista cu planuri pentru casă am trecut și florile din casă, dar și cele de pe terasă, iar proiectul meu este acela de a îmbina utilul cu placutul. Am cumpărat două vase de ceramică mari. În unul din ele voi pune busuioc, iar în celălalt lavandă. Acum este momentul ideal pentru a le planta (adică finele lui ianuarie, mai ales că până la vară, vor sta în casă).

Vara cele două vase vor sta pe tereasă, lângă vasul cu mentă, mentă pe care am plantat-o acum doi ani și care acum este cel mai bun leac împotriva țânțarilor.

Citeste si: Biblioteca moderna. Cartile integrate in decorul camerei

Mi-aș mai dori să înrămez cateva fotografii și să organizez o mică galerie pe scara care duce sus, la etaj, dar și pe holul din fața dormitoarelor. Vreau rame subțiri de lemn colorate, care vor da viață peretelui alb. Și pe holul de sus aș mai vrea un balansoar, lângă măsuța recondiționată, din lemn picatat, pe care am recuparat-o și căreia i-am dat o nouă viață. Măsuța este gazdă bună pentru cățile noi, iar dacă aș avea și balansoarul, mi-aș putea face un mic refugiu, departe de zurzuna din sufragerie, unde să citesc în tihnă.

Ce planuri pentru casă ai tu, anul acesta?

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net /pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply