Plantele din casa ta si cateva sfaturi (II)

0

Plantele din casa ta locuiesc împreună cu tine în casa ta! Plantele din casă au puterea de a transforma o cameră oarecare într-o cameră vie, pentru că ele trăiesc și respiră împreuna cu tine și cu cei din casă. Plantele din casa ta spun povești și sunt dovada că cineva trăiește în acea casă, iubeste casa și că mereu cineva le ocrotește și le susține dezvoltarea.

plantele din casa ta II (2)

După cele câteva sfaturi pentru îngrijirea plantelor din casa ta pe care le-ai găsit aici, continuăm poveștile plantelor cu câteva trucuri bune pentru așezarea lor în casă.

Plantele din casă voluminoase, în ghivece mari, cele care au frunze mari stau perfect în colțurile camerelor. Parcă sunt făcute pentru a pune în valore colțurile camerei, adică exact acele locuri pe care nu prea le folosește nimeni la adevăratul lor potențial.

Citeste si: Cum salvezi de la moarte plantele de interior. Cateva sfaturi

Folosește pentru colțurile camerei și pentru plantele din casă etajere, scari decorative, polițe și rafuri astfel încât să le poți așeza grupate, estetic și decorativ.

Nu folosi niciodată ghivece identice pentru toate plantele din casă. Alege modele unitare, dar diferite și nu ezita să folosești vase în culori diferite, de forme diferite.

Grupează mereu ghivecele cu plantele din casă, evident dacă este cazul, și dacă se poate, în număr impar, trei sau cinci. Alege ghivece diferite, dar din materiale similare care să se completeaze reciproc. Combină ghivecele cu farfurii de altă culoare, eventual identice, dar neapărat în ton cu una din culorile camerei în care stau plantele din casă, pentru a produce o continuitate și o linie comună.

Ghiveciul plantei este esențial. Potrivește ghiveciul cu dimeniunea plantei, cu textura și forma sa. Folosește vase care îmbunătățesc frumusețea plantelor, care pun în valore planta.

Citeste si: Trandafirii pitici. Cum ii ingrijesti

Deorează ghivecele. Este doar o chestiune care ține de puțină imaginație. Le poți vopsi, le poți lăcui, poți să lipește pe vasele plantelor din casă, scoici, pietricele (în culoare naturală sau colorate separat), poți îmbrăca ghiveciul în sfoară, în pânză de sac sau în rafie. Lipeste cioburi, bucăți de sticlă, bucați de oglindă, nasturi, ghinde, coji de nucă, boabe de fasole și așa mai departe. Totul ține de imaginație, iar limitele sunt dictate doar de limitele imaginației tale.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply