Plante vedetă la final de iarnă

0

Plante vedetă la final de iarnă

Descoperă câteva plante vedetă la final de iarnă! Decorează cu ele colțul tău verde – te vor înveseli în această perioadă, când totul este gri și dezolant afară, chemând primăvara în grădina ta.

Plante vedetă la final de iarnă – Hamamelis, arbustul care înflorește iarna

Hamamelis este un arbust ale cărui flori apar pe tot parcursul sezonului rece. Planta are nevoie de soare și de un sol hrănitor, bine drenat, dar cu umiditatea ridicată. Are nevoie de tăieri regulate vara, pentru a ţine sub control tendinţa de creştere pe orizontală.

Plante vedetă la final de iarnă
Plante vedetă la final de iarnă – veşnic verzi

Foioasele care rămân verzi pe tot parcursul anului încep să-şi intre în rol, conferind grădinii o structură şi o culoare aparte prin frunzele şi fructele lor multicolore: Aucuba, Euonymus, Mahonia, Prunus laurocerasus, Cotoneaster, Ilex, Skimmia, Pyracantha.

Citește și Cum se păstrează cel mai bine verdețurile, fructele și legumele

Speciile de conifere vor da grădinii un contrast monocrom de un verde fascinant, strălucitor pe fundalul zăpezii: cedrul, tisa, ienupărul, Chamaecyparis, pinul, Cupressus.

Plante vedetă la final de iarnă
Plante vedetă la final de iarnă – brânduşa cu clopoței multicolori

Crocusul poate înflori încă din ianuarie dacă beneficiază de un sol bine drenat, cu amplasare însorită în gradină. Îţi recomand să-l plantezi în straturi, brazde sau direct în ghiveci pentru a avea o pată de culoare chiar din primele luni ale anului.

Plante vedetă la final de iarnă – Helleborus
Plante vedetă la final de iarnă – Helleborus, folosit în medicină, decorativ în grădină

Spânzul (Helleborus) iubeşte zăpada, umbra parţială şi solul bogat în umiditate. Iarna târziu, spânzul formează flori albe sau colorate, cu pete verzi centrate care se transformă treptat în roz.

Atenţie, planta este otrăvitoare!

Citește și Mama-pădurii și vinul aromat

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Carli Marian   *   Foto: 123RF

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply