Plante usor de ingrijit

0

Plante usor de ingrijitO listă cu plante usor de îngrijit este utilă și necesară oricui. Toate aceste plante ușor de îngrijit sunt soluția ideală pentru cei care vor plante în casă sau pe terasă ori balcoane, dar nu au timp pentru a le îngriji. Aceste plante ușor de îngrijit sunt soluția ideală.  

Aloe Vera. Face parte dintr-o categorie de plante suculente, având frunzele groase unde pot depozita apa pentru o perioadă îndelungată. Cei care nu se preocupa cu udatul grădinii pot stă liniștiți, pentru că aloe vera își face propriile rezerve de umezeală și are în plus beneficii pentru diverse probleme ale pielii, precum arsurile de soare.

Crinul Păcii. Puține sunt florile care nu necesită o atenție sporită, însă din categoria potrivită pentru grădinarii mai puțin pasionați face parte crinul păcii. Are un aspect elegant și preferă locurile umbrite, dar poate înflori atât vară, cât și iarnă.

Cactușii. Făcut parcă special pentru a fi ignorat, cactusul necesită cantități reduse de apa și iubește căldură. Se spune chiar că un cactus este greu de distrus chiar și cu intenție. Poți alege dintr-o varietate de cactuși, cu sau fără flori, pe care să-i plantezi în ghivece acasă.

Bambus. Definit că fiind cel mai ușor de îngrijit, bambusul se extinde rapid, motiv pentru care este de preferat adesea să îl plantezi doar în ghiveci. Bambusul nu se “strica” nici dacă îl uzi prea rar, nici dacă îi pui prea multă apa.

Iedera. Rețetă pentru a îngriji iederă este extrem de simplă: lumina redusă, apa puțină. Nu trebuie deci să îți faci griji să o muți la soare sau la umbră, nu trebuie să te îngrijorezi de udat, este atât de simplu și crește foarte repede.

Plantele suculente. Exista zeci de varietati de plante suculente în magazinele specializate. Toet sunt foarte ușor de îngrijit și se potrivesc perfect pentru casă, oriunde – din bucătărie, până în baie, sau în balcoane sau terase.

Hoya sau floarea de ceară , are frunze verzi ceroase şi flori ceroase roz mirositoare. Planta poate fi tunsă, poate fi dirijată pe un support circular, plasat in ghiveci, in asa fel incat planta sa aibe aspect de cununa.

Floarea de ceara face flori frumoase puternic parfumate. De asemenea este o planta care se uda rar asa ca nu se supara daca mai uiti din cand in cand de ea. Este o planta frumosă cu un aer nobil de frumusețea căreia se poate bucura oricine.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply