Plante pentru baie. Cele mai bune alegeri

0

Plante pentru baie (1)Am făcut o listă cu cele mai potrivite plante pentru baie. O baie cu plante capătă un aer exotic și vesel, luxos și elegant, dar plantele pentru baie trebuie alese cu atenție pentru că baia este un mediu cald și umed, puțin luminat și neprielnic pentru cele mai multe dintre plantele de apartament. Din fericire există plante pentru care baie pare să fie lcoul ideal.

Citeste si: Florile lunii septembrie

Spathiphyllum. Are aspect de tufă și impresionează prin frunzele ei lungi, în formă de lance, de un verde strălucitor. Florile sunt alb-crem și deosebit de elegante. Îi place penumbră și are nevoie de umiditate abundență, atât în sol, cât și în atmosferă. Nevoile pe care le are Spathiphyllum fac din ea una din acele plante pentru baie.

Citeste si: Flori de toamna pentru gradina ta. Trei propuneri.

Columnea. Această este una din acele plante pentru baie, care par create special pentru acest loc din casă. Columnea iubește locurile calde, umede și lipsite de curenți de aer. Temperatură optimă pentru că această plantă să fie mereu verde este 12-15 grade Celsius.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Plante pentru baie (3)Caladium este un alt exemplu din seria de plante care se simț bine în baie. Originară din America de Sud, poate atinge 20-40 centimetri înălțime. Are funzele marmorate și nu suportă deloc soarele, dar iubește umezeală și aerul cald.

Alte plante pentru baie sunt: Aloe Vera, bambusul, begoniea, ficusul pitic, dar și ferigă, precum și unele specii de cactus fac parte din lista cu plante pentru baie. Aceștia din urmă vor trebui îngrijiți cu atenție și udați rar pentru că își vor luă apa de care au nevoie din aerul umed din baie.

Citeste si: Decorarea casei cu ajutorul plantelor

Toate aceste plante pentru baie pot fi așezate în mai multe locuri, ideale fiind cele care le permit să primească cât mai multă lumină naturală. Le poți agăță sau le poți așeza la nivelul solului. Un alt loc bun pentru plantele din baie este pervazul ferestrei și marginea interioară a căzii de baie.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply