Plante medicinale de nelipsit de la tine din gradina

2

Gradina sau balconul tau sunt colorate si parfumate de flori, dar stiai ca iti poti infrumuseta aceste spatii si cu ierburi aromatice sau plante medicinale?

Plantele aromatice si plantele medicinale nu au doar un aspect placut, ci sunt si de folos “la casa omului”.  Iata cateva specii care nu ar trebui sa lipseasca din ghiveci sau din gradina:
Hamamelis Virginiana – cunoscuta si ca “nucul vrajitoarelor”, planta este folosita pentru a vindeca vanatai si inflamatii. Infloreste toamna si are un miros placut.
Aloe Vera – frunzele ascutite contin la interior un gel care vindeca arsuri si reface stratul pielii. Nu este o planta rezistenta, de aceea are nevoie de un sol bine drenat.
Melissa officinalis – are si denumirea de roinita si este o planta medicinala folosita cu scopuri curative in tulburari digestive, dar si boli de plamani sau anemie.
Echinacea – este foarte raspandita pentru siropurile de tuse obtinute din aceasta planta, dar si pentru utilizarea in stimularea sistemului imunitar.
Menta – este o planta cu tentative invazive, dar nu te poti supara pe ea pentru ca miroase divin, alunga mustele si tantarii si este un excelent calmant gastric si este delicioasa in limonade si inghetata.
Galbenelele –  (pe numele oficial Calendulae flos) sunt excelente plante de decor dar și plante medicinale cunoscute din vechime. Pentru frumoasele flori de galbenele rolul medicinal se impletește cu cel ornamental, acestea fiind, in plus și paznici de incredere pentru unele legume și flori.
Salvia – Salvia de gradina este un fel de doi in unul! Este o excelenta planta decorativa si un adaus aromat și sanatos pentru mancaruri si nu numai. Salvia este, pe de alta parte, o veritabila planta medicinala cu multiple utilizari, fiind folosita de secole in medicina si in arta culinara.
Cimbru – este una din plantele frumoase și gustoase. Planta aromatica, planta cu proprietăți medicinale, dar și o frumoasa planta decorativa, cimbrul trebuie sa-si gaseasca loc in gradina ta, indiferent cat de mare sau de mica este aceasta.
Citeste si:

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Interesant articolul, multumesc pentru informatie, as avea loc pentru cateva, o sa-mi prinda bine.

  2. Pingback: Ioana Vasvari, povestea mamei care a renuntat la cariera pentru plante

Leave A Reply