Plante cu frunze mari. Decoreaza cu culoare.

0

Plantele de interior, indiferent dacă le ai în apartament sau la birou, pe lângă faptul că înfrumuseţează orice decor, ne ajută să ne relaxăm şi ne înveselesc dimineţile.

plante cu frunze mari

Cu flori sau nu, alege plante cu frunze mari, pentru o pată de verde la tine în casă.

orhidee

 Orhidee Phalaenopsis. Această orhidee ne încântă prin culorile frumoase ale florilor şi prin verdele puternic ale frunzelor sale mari. De multe ori oferită ca şi cadou, această floare cu tijă înaltă poate înflori chiar şi de 2-3 ori pe an.

Citeste si: Plante de apartament care purifica aerul

Guzmania roşie. Guzmania este o plantă deosebită foarte rezistenţa. Are frunzele de un verde închis, lungi şi în formă de sabie. Floarea roşie încântă prin forma să deosebită.

Cyclamen. Este o plantă de exterior dar şi de interior cu culori vesele şi frunze de culoare verzi-albicioase în formă de inimă. Ai grijă să nu o uzi foarte mult. O poţi planta în grădină la sfârşitul verii şi va înflori pe tot parcursul iernii.

Citeste si: Cyclamenul in gradina de toamna

Hortensia. La modă acum, hortensia îţi înveseleşte casa cu florile sale mari de culoare roz, albastru, alb-verzui şi chiar mov. Frunzele sale sunt mari, pe măsura florii. Plantată în curte se transformă într-o tufă cu flori multe, perioada de înflorire ţinând din mai până toamna târziu.

Marantha. Această plantă cu frunze mari este denumită şi plantă care se roagă pentru casă. Aceasta îşi ridică frunzele seara iar dimineaţa le lasă în jos. Desenul frunzelor pare a fi făcut manual, este spectaculos şi atractiv.hortensia

Citeste si: Floarea de ceara, ideala ca planta de apartament

Calathea Medallion. Tot cu un desen deosebit al frunzelor, această plantă decorative are aspect de tufă. Este bogată tot timpul anului şi are o înălţime de aproximativ 80 de centimetri.

Croton Petra. Această plantă cu frunze mari reuşeşte să-ţi înveselească casa pe tot parcursul anului. La început, acest arbust decorativ are frunzele verzi, dar pe parcurs, acestea îşi schimbă culoarea în galben, portocaliu sau roşu.

Citeste si: Flori de iarna pentru ghiveci

craciunita

Alocasia Polly. Cunoscută popular sub numele de Urechea Elefantului, această plantă are frunze mari cu aspec inedit, exact aşa cum rezultă din denumirea sa populară. Originară din Asia, planta creşte sub formă de tufă şi ajunge la 80-100 cm înălţime.

Euphorbia sau Steaua Crăciunului. Această plantă, cu frunze mari, ne încânta privirile în fiecare iarnă cu culoarea sa roşie, prevestind venirea Crăciunului.

Ce alte plante cu frunze mari cunoşti?

 

Sursa foto: rukanoga – Fotolia.com, Freeimages.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply