Plante care cresc cu lumina putina

0

calathea-ornata-142705_960_720

Plantele care cresc cu lumină puțină sunt un adevărat miracol pentru camerele întunecate unde lumina soarelui ajunge rar, sau este puțină. Aceste plante care cresc cu lumină puțină se simt minunat la umbră sau în locurile slab luminate. La majoritatea acestor plante, frumuseţea constă nu în flori, ci în frunzele lor, mari și foarte intens pigmentate.

Iata care sunt aceste plante și care sunt caracteristicile lor.

Calathea – Are frunzele frumos desenate fac ca această plantă să fie dorită în orice cameră, dar să nu uităm că razele solare îi fac rău, de aceea planta trebuie ţinută într-un loc umbros şi ferită de curenţi de aer.

Dieffenbachia – Lumina difuză este cea mai potrivită pentru această plantă. Dieffenbachia este o plantă deosebit de frumoasă în special primăvara şi vara, când în centrul plantei apar frunze tinere şi luminoase.

Dracaena Marginata – Această plantă este apreciată în special pentru aspectul său exotic. Însă ţineţi planta cât mai departe de razele solare. Lumina soarelui nu-i face bine, iar locul cel mai potrivit pentru ea este unul umbros.

Chlorophytum comosum sau Planta păianjen – Aceasta este una dintre cele mai răspândite plante de interior. Ea poate trăi o lungă perioadă fără soare, într-un loc cu lumină puțină  şi ajută la purificarea aerului din încăpere.

Helxine sau Soleirolia – Este o plantă cu frunze mici, care arată minunat în ghivece suspendate sau în vecinătatea plantelor mari. Atenţie, însă, aşezată lângă plante mici ea le poate „sugruma”. Tot ce are nevoie este udarea frecventă şi doar prin pulverizare.

Neoregelia – Această plantă tropicală creşte chiar şi cu lumină artificială. Ea înflorește în condiții de umiditate crescută, iar una din încăperile potrivite pentru această plantă este baia.

Aglaonema – Aglaonema este una din cele mai bune opţiuni pentru o cameră cu luminozitate scăzută. Este, de asemenea, ideală pentru grădinari începători.

Sansevieria trifasciata – Aceasta este o plantă de apartament foarte uşor de îngrijit. Mai este cunoscută şi ca „Limba soacrei”. Lumina puțină ajută la creșterea ei, dar trăieşte foarte bine şi în întuneric.

Aspidistra – Această plantă suportă foarte bine un loc cu lumniă puțină, căldura şi frigul. Însă va trebui să aveţi puțină răbdare, deoarece ea creşte foarte lent.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply