Iluminatul eco-friendly eficient cu ajutorul becurilor LED

0

Omenirea este într-un continuu proces de conștientizare și evoluție. Toate industriile fac eforturi uriașe pentru a eficientiza consumul necesar producției. Poluarea nu mai este un subiect despre care aflăm de la un post cu documentare, ci este o realitate actuală care ne influențează atât prezentul, cât și viitorul.

the-light-bulb-428286_1920

Gravitatea situației este atât de mare, încât problemă este dezbătută la cel mai înalt nivel și se caută în permanență soluții de diminuare a poluării.

În acest sens, tehnologia iluminării casnice și industriale a făcut un pas uriaș, odată cu perfecționarea iluminării cu tehnologie LED (light-emitting diode) care eficientizează consumul  curentului electric.

Iată cele mai importante avantaje ale becurilor LED

Speranța de viață foarte mare. În cazul becurilor LED este între 50.000 și 100.000 de ore, echivalentul a până la 11 ani de folosire NON-STOP. Așadar, putem spune că becurile LED sunt achiziții de lungă durată, așa cum până acum nu a mai existat niciun alt tip de bec, iar dacă luăm în considerare efortul necesar cumpărării altor becuri, depozitării și schimbării acestora, avantajul este cu atât mai important.

Consumul scăzut de energie. Cel mai scăzut dintre toate tehnologiile de becuri disponibile pe piață, cu o eficientă energetică de până la 90% în comparație cu becurile incandescente, care pot transformă în lumina doar o mică parte din energia consumată, dar pentru care fiecare consumator trebuie să plătească.

Prietenoase cu mediul înconjurător (eco-friendly). Becurile LED nu conțin substanțe toxice și sunt 100% reciclabile, iar dacă luăm în considerare economia de becuri incandescente sau CFL, dioxidul de carbon eliberat în atmosferă de simplă noastră existența scade covârșitor.

Rezistentă. LED-urile sunt extrem de rezistente, deoarece sunt realizate din componente robuste, astfel încât să facă față unor condiții de exploatare dure.

Zero emisii ultra violete (UV). Becurile LED produc foarte puțină lumina infraroșie și aproape zero emisii de raze UV. De aceea sunt ideale pentru iluminarea încăperilor unde sunt prezente obiecte (de ex.: tablouri, obiecte de artă etc) sensibile la căldură și ultraviolete. În lipsă prezenței razelor ultraviolete, sursă de lumina nu mai devine un magnet pentru insecte, așa cum se întâmplă cu celelalte tehnologii de iluminare.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply