Calitățile becurilor LED

0

Dincolo se speranța de viață foarte mare, de consumul redus și de calitatea de a fi prietenoase cu mediul, becurile LED au și alte câteva avantaje mai puțin știute, dar la fel de importante, care le face perfecte pentru a fi utilizate în casă.

Iată câteva din calitățile certe ale becurilor LED.

lamp-268914_1920

Flexibilitatea design-ului și control. Becurile LED pot fi produse în aproape orice formă, astfel încât să rezulte cel mai bun randament de iluminare. Totodată, prin controlul total asupra luminii, culorii și distribuire luminii, becurile LED sunt alegerea perfectă, indiferent de efectele de iluminare necesare din punct de vedere ambiental.

Funcționarea în condiții de temperatură redusă sau ridicată. Iarnă temperaturile la noi în țara pot ajunge și la -25 de grade, situație în care becurile clasice efectiv nu rezistă, însă LED-urile folosite pentru iluminarea la exterior își demonstrează superioritatea și la acest capitol. Totodată, rezistentă este demonstrată inclusiv la temperaturi ridicate.

Focalizarea luminii. Becurile LED sunt concepute pentru a focaliză lumina și pentru a o direcționa către o anumită locație fără utilizarea unui reflector extern, rezultând astfel un randament mai mare în exploatare față de iluminatul convențional. Astfel, sistemele de iluminare cu LED-uri sunt în măsură să ofere lumina mult mai eficient în locația dorită.

Lumina oferită instant și frecvență stins/aprins foarte mare. Becurile LED iluminează imediat odată ce întrerupătorul a fost pornit, ceea ce reprezintă un avantaj esențial pentru situația în care se folosește un senzor de mișcare (în zonele de tranzit sau din exteriorul casei), iar iluminarea imediată este necesară. Deși, în mod normal un astfel de regim de exploatare (stins/aprins cu frecvență mare) ar afecta într-un timp foarte scurt oricare alt tip de bec, becurile LED nu sunt afectate.

Voltaj redus. O sursă de curent cu voltaj redus este suficientă pentru iluminarea cu LED, ceea ce face posibilă cu mare ușurință iluminarea la exterior, prin conectarea unei surse de energie solară, așa cum se folosește tot mai mult.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply