Piticii merg la pescuit – joc din fetru

0
Deliana Trifa
Deliana Trifa
@ Deliana Trifa, Arad
Dragi prieteni Practic(i),
Mulţumesc pentru premiul din nr. 7 al revistei. Din bani am achiziţionat materiale pentru alte proiecte noi, cum este jocul de pescuit.
Nepoata mea (fiica surorii mele) are unsprezece ani. Când era mică i-am cumpărat la un moment dat un joc cu peşti, în care ea trebuia să pescuiască. I-a plăcut foarte mult şi jocul a „prins” foarte bine şi la grădiniţă, unde copiii din grupa mea (sunt educatoare) se arătau foarte încântaţi şi aşteptau cu nerăbdare în jurul vasului cu apă să pescuiască peştişorii din plastic. M-am gândit să adaptez un pic jocul la vârsta fetiţei mele (de un an jumătate). Deşi sunt convinsă că ar fi super încântată dacă i-ar pescui din apă, un timp ar fi ceva mai practic pentru mine să nu folosim apa în acest joc, astfel că m-am gândit să aşez peştii pe un lac artificial confecţionat din fetru albastru.
Am găsit şi pe internet acest joc, dar vă prezint varianta mea. Peştii i-am decupat câte doi din aceeaşi culoare pentru a-i coase împreună, pentru că în interior am introdus câte un magnet, iar undiţa am lucrat-o intenţionat dintr-o linguriţă de plastic pe care Maria nu o mai foloseşte. Mi se pare mai sigură, deoarece cu un băţ se putea lovi mai uşor şi în plus aţa se putea trage într-o parte sau alta. De lingură am legat, după cum scriam, o aţă şi de aţă am atârnat „momeala”, un magnet îmbrăcat în fetru (la mine este rotund, pentru că şi magnetul este rotund). Am mai folosit o găleţică pentru a pune peştii prinşi şi pentru a păstra jocul în siguranţă, un portfard transparent (ce întâi conţinuse nişte creme pentru bebe). Dacă nu aveţi magneţi suficient de puternici, vă recomand să lucraţi acul din alt material mai lucios, pentru că fetrul are tendinţa de a reţine peştii lucraţi tot din fetru.
Aşadar vă doresc mult succes la bricolat şi pescuit!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply