Pinot gris

0

Desi are struguri negri, Pinot gris produce un vin de culoare galben-pai, un vin cu o atitudine tanara, pe care-l vei indragi de la prima degustare.

Calitati gustative
Pinot gris obtinut la Murfatlar este reprezentantul fidel al vinurilor naturale dulci, detinand recordul acumularilor de zahar. În alte centre viticole se obtin vinuri seci si demiseci.
Vinul este generos, cald, armonic, corpolent si onctuos, cu gust placut de semintoase si citrice in combinatie cu o usoara aroma de ciocolata cu rom.
Vinul maturat prezinta mari posibilitati de invechire. Este un vin scanteietor, elegant, prezentand un inel gros la marginea paharului.

Culoare
Are o culoare galben-aurie, asemenea spicelor de grau, iar parfumul aduce aminte de boabele de struguri supracoapte si al nectarului floral.

Cum, cand si cu ce?
Se recomanda a fi servit la o temperatura de 6-8°C alaturi de fructe si deserturi de toate felurile, incheind elegant orice masa savuroasa. Cu atitudinea sa cosmopolita, vinul de Pinot gris este capabil să ridice la rang de legenda culinara orice desert.

Ce sa-ti mai spun, vinul Pinot gris are multe sa-ti povesteasca la masa, trebuie doar să-l inviti!

In numarul de mai al revistei Casa si gradina vei gasi sfaturi de ingrijire si mai multe informatii despre soiul Pinot Gris.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Text si foto: Marian Carli

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply