Pinguini tricotați II

0
Pinguini tricotați
123RF
Dragi cititori, continuăm articolul început aiciPinguini
Se taie firul, iar prin ultimul ochi se trece capătul firului de două ori și se scoate de pe andrea materialul croșetat pentru corp. Pentru fes, cu mohairul albastru, facem 24 ochiuri, apoi lucrăm 13 rânduri. Încheiem lucrul la fel ca pentru corp, dar ne oprim la 6 ochiuri pe andrea. Trecem firul prin toate și scoatem lucrul de pe andrele, apoi strângem firul, iar capetele acestei laturi se vor apropia. Avem acum două dreptunghiuri de mărimi diferite, unul negru pentru corpul pinguinului și unul albastru pentru fes.
Coaserea corpului: se pliază materialul pe jumătate și coasem lateralele spre muchie, astfel încât aproape de muchie să îngustăm materialul. Această tehnică va da pinguinului, odată întors pe față și umplut o formă de ou, în loc de un dreptunghi. Nu vă îngrijorați dacă rămâne material croșetat în afara cusăturii în partea de sus; acesta este dosul și nu o să se vadă atunci când întoarcem, deoarece rămâne în interiorul pinguinului. Întoarcem lucrul pe față, apoi pe la bază umplem cu vatelină sau lână sau ce avem pregătit ca umplutură, apoi coasem și baza cu ață neagră.
Coasem fesul obținând un fel de mic bol, pe care îl întoarcem pe față. Apoi îl fixăm pe corpul pinguinului, după care decupăm din fetru aripioare, burtă, ochi, cioc, gheare și le lipim la locul potrivit cu adeziv instant sau le coasem, după cum vrea fiecare. Mult succes!
Cătălina Vieru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply