Pinguin croşetat – pentru începători I

0
Catalina Vieru
Dragi cititori,
Cred că am zis de mai multe ori în editorial sau în diverse articole cât de impresionată sunt de fiecare dată când citesc scrisorile voastre cu lucru de mână. Mi-aş dori să am răbdarea şi abilitatea necesară să pot croşeta şi eu pături colorate, bolero-uri, botoşi de casă ori genţi elegante. Aşa că am zis să încep cu ceva mic, de data asta şi să cresc de aici.
Am găsit într-un magazin un kit de croşetat o jucărie-pinguin, cu instrucţiuni incluse, aşa că am încercat şi vă arăt ce a ieşit, plus ce am învăţat din experienţă.
Când aveam  10-11 ani, bunica mea m-a învăţat să croşetez în câteva modele (pe faţă, pe dos, tablă de şah, elastic, punct steluţă); deşi nu am mai croşetat de atunci, odată ce am luat andrelele în mână şi am pus primul ochi, mâinile mele şi-au amintit fiecare mişcare, aşa că este adevărat că unele lucruri nu sunt uitate niciodată de corpul nostru şi că există o memorie a muşchilor.
Aveţi nevoie de andrele, mohair negru, mohair albastru, umplutură, fetru alb şi galben, lipici pentru textile, ac şi aţă, 2 nasturi negri mici şi un pampon sau ciucure. Părţile pinguinului sunt croşetate separat, apoi este pus laolaltă şi finisat cu toate detaliile.
Catalina Vieru
Croşetarea corpului: cu mohairul negru, facem 14 ochiuri şi croşetăm apoi 80 de rânduri pe faţă. Apoi se încheie lucrul trecând fiecare 2 ochiuri printr-unul singur câteva rânduri, până ce rămâne un singur ochi pe andrea. Se taie firul, iar prin ultimul ochi se trece capătul firului de două ori şi se scoate de pe andrea materialul croşetat.
Croşetarea fesului: cu mohairul albastru, facem 24 ochiuri, apoi croşetăm 13 rânduri. Încheiem lucrul în la fel ca pentru corp, dar ne oprim la 6 ochiuri pe andrea. Trecem firul prin toate şi scoatem lucrul de pe andrele, apoi strângem firul, iar capetele acestei laturi se vor apropia.
Acest articol a fost publicat în Practic Idei nr. 1/2017. Continuarea o puteţi citi aici.
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com, Cătălina Vieru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply