Pinguin croşetat – pentru începători II

0
Catalina Vieru
Dragi cititori,
Continuăm articolul despre cum am croşetat un pinguin început aici.
Avem acum două dreptunghiuri de mărimi diferite, unul negru pentru corp şi unul albastru pentru fes.
Coaserea corpului: se pliază materialul pe jumătate şi coasem lateralele spre muchie, astfel încât aproape de muchie să îngustăm materialul. Această tehnică va da pinguinului, odată întors pe faţă şi umplut o formă de ou, în loc de un dreptunghi. Nu vă îngrijoraţi dacă rămâne material croşetat în afara cusăturii în partea de sus; acesta este dosul şi nu o să se vadă atunci când întoarcem, deoarece rămâne în interiorul pinguinului. Întoarcem lucrul pe faţă, apoi pe la bază umplem cu vatelina sau lână sau ce avem ca umplutură, apoi coasem şi baza cu aţă neagră.
Catalina Vieru
Coaserea fesului: deoarece am apropiat colţurile de sus, trecem cu acul şi coasem împreună cosurile, apoi spaţiul dintre ele, iar la final, laturile rămase neunite, mai puţin baza. Trebuie să obţinem un fel de mic bol, pe care îl întoarcem pe faţă.
Asamblarea pinguinului
Fesul îl punem pe partea mai îngustă a pinguinului, care va fi capul şi îl coasem de corp după ce l-am împins atât cât intră. Din fetru negru decupăm înotătoarele de pinguin, pe care le lipim pe cusătura de pe laterale, cu vârful îngust în jos. Din fetru galben decupăm două cercuri pentru ochi, un triunghi pentru cioc şi lăbuţe cu 3 gheare pentru picioare. Din fetru alb decupăm un oval, care va fi burtica pinguinului. Se lipesc toate aceste elemente pe pinguin. Pe ochii galbeni de fetru am lipit cei doi nasturi negri, iar în vârful fesului pamponul. Cu un marker portocaliu am făcut o elipsă pe partea de sus a abdomenului, pentru umbră, dar puteţi să îl lăsaţi fără.
Catalina Vieru
Nu am avut probleme cu stabilitatea, dar dacă nu stă în picioare din prima, mai aşezaţi vatelina în interior, astfel încât să fie puţin teşită la bază.
Ce aş fi făcut diferit? Aş fi folosit andrele mai subţiri, deoarece acestea au fost prea groase pentru firul folosit, aşa că ochiurile mi-au ieşit cam largi şi după ce l-am întins şi umplut, se vede vatelina din interior. Deci, croşetaţi mai strâns materialul, dacă vreţi un aspect mai compact. De asemenea, am folosit un lipici pe care îl aveam în casă, pentru papetărie, şi nu a lipit prea bine, îi tot cădeau ochii sau aripioarele, aşa că ulterior am cumpărat superglue şi am lipit din nou. Ar fi probabil mai bine dacă aţi folosi din prima un lipici rezistent sau chiar aţi coase elementele, dacă puteţi.
Vă doresc mult succes!
Acest articol a fost publicat în Practic Idei nr. 1/2017
Text şi foto: Cătălina Vieru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply