Pilota patchwork realizata in 6 pasi

0

Pilota patchwork realizata in 6 pasi

Pilota patchwork – Cuvertura din petice are o magie aparte. Cu ea orice casă devine mai caldă și mai primitoare, iar visele – mai adânci și mai frumoase, dar, cel mai important, sub o asemenea cuvertură nu e frig chiar și pe cel mai năprasnic ger.

Pilota patchwork realizata in 6 pasi 1

1.Confecționează 11 blocuri pătrate din romburile centrale. Coase triunghiurile mici în patru triunghiuri mari pentru fiecare bloc și prinde-le de rombul central.

Pilota patchwork realizata in 6 pasi 2

2. Realizează 12 blocuri „căsuță” (câte șase blocuri cu centrul deschis și închis la culoare), folosind ca bază vatelina. Îmbină detaliile pornind din centru și unește-le de pătratul central în spirală. Croiește și tighelează cu multă precizie, astfel vei evita „strângerea” materialului, iar cusăturile vor fi drepte. Înfige acele de siguranță fix pe linia cusăturii și, odată terminată o etapă, scoate-le (poza de mai jos).

Pilota patchwork realizata in 6 pasi 3

3. Când confecționezi manual cuvertura din petice, mai întâi finalizează în întregime partea din față și abia după aceea calc-o. Dacă îmbini detaliile la mașina de cusut, calcă fiecare cusătură pe măsură ce ai efectuat-o. Excepție fac blocurile „căsuță”, care se calcă în întregime.

Pilota patchwork realizata in 6 pasi 4

4. Urmând pozele, coase împreună blocurile în fâșii, apoi fâșiile între ele (poza 4). Croiește detaliile pentru dosul cuverturii pornind de la următoarele măsurători: dimensiunea detaliului de pe față + 5 cm pe fiecare latură. Croiește detaliile din umplutură, care trebuie să fie mai mică decât partea de jos a cuverturii cu 2,5 cm. Dacă nu ai la îndemână umplutură și material de dimensiunea dorită, confecționează-le din mai multe componente.

Pilota patchwork realizata in 6 pasi 5

5. Realizează un sendviș din petice: așază partea din spate pe o suprafață plană și prinde-o cu bandă adezivă de hârtie, apoi îndreaptă atent materialul. Deasupra așază umplutura și partea din față, din petice, și fixeaz-o de asemenea cu bandă adezivă. Prinde toate cele trei straturi cu ace de siguranță sau coase-le cu pas mare. Cu fir de culoare contrastantă, efectuează tighelul pe conturul blocurilor. Versiunea mai rapidă: tighel în stil nod, doar pe marginile de sus ale pătratelor: se poate face cu ață în culori aprinse (sau ton pe ton). Poți coase și mărgeluțe sau nasturi decorativi.

Pilota patchwork realizata in 6 pasi 6

6. Coase fâșii de material de 7,2 cm într-o bandă/panglică lungă. Îndreaptă secțiunile cuverturii și coase banda de jur împrejurul ei.

Confecționare și vânzare Costul total al materialelor necesare confecționării unei cuverturi va fi de aproximativ 120 de lei, preț ce poate varia în funcție de materialele alese. În magazinele cu produse handmade poți găsi o cuvertură din bumbac tip Pilota patchwork de la 400 de lei.

Articol apărut în revista Crafty, special Burda Style

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply