Pictură pe ceramică II – REPORTAJ

0
www.cristiniculescu.com
Dragi cititori, continuăm articolul început aiciceramică
Am rămas cu gura căscată, ne-am gândit că nu putem sta aşa pe gratis şi am căutat să-i oferim şi noi ceva. Am hotărât să realizăm nişte ateliere, tot gratuit, pentru toţi copiii care vin în cetate şi ea a fost încântată. A fost un an în cetate în care ne-am dezvoltat în cadrul atelierelor, am căpătat experienţa şi clienţii ne-au apreciat munca. Am organizat şi un festival în cadrul cetăţii, în 2008, susţinut financiar de către noi şi intitulat handmadeART-FEST. Tot în 2008, când ne aflam pentru prima oară în concediu, ne angajaserăm o fată, fiindcă văzuserăm că mergea vânzarea şi în timpul săptămânii, am fost anunţaţi că toate magazinele din cetate trebuie eliberate. Strânseserăm un pic de capital şi adunaserăm în magazin marfa de la vreo 30 de artişti, expuneam sculptură în piatră şi marmură, obiecte din sticlă, piese vestimentare etc. Ne-am trezit că aveam marfă, ştiam cum merge treaba şi am ales să mergem la Braşov. Acolo chiriile erau exorbitante, dar am găsit într-un gang din centru un spaţiu comercial. După două luni am intrat în faliment, deoarece aveam zile în care nu intra nimeni în magazin, tot ce am câştigat la Râşnov am pierdut la Braşov, dar a fost o bună lecţie…
Şi atunci, în ce direcţie v-aţi orientat?
Am văzut că în Piaţa Sfatului este trafic mult şi am mers la Primărie să cerem o căsuţă. Ne-au sunat şi ne-au spus că nu s-a aprobat, dar că ei organizează un târg în timpul Festivalului Cerbul de Aur şi ne-au întrebat dacă dorim să participăm la acel eveniment stradal. A fost pentru prima oară când am ieşit în stradă cu produsele, am dat nas în nas cu clienţii, am descoperit alte condiţii meteorologice, alt tip de clienţi, alte metode de a căra marfa şi de a o depozita. Am expus trei zile şi a fost foarte bine. Când ne întorceam acasă am văzut că în două săptămâni se organiza „Sinaia Forever”. Am depus actele la primăria din localitate şi ne-au primit la festival. Au trecut opt ani de zile, din târg în târg şi nu ne-am mai întors la vânzarea din magazin.
www.cristiniculescu.com
Alte realizări, planuri de viitor?
Avem magazine de suveniruri cu care colaborăm, la Sfântu Gheorghe, Braşov, Sinaia, Buşteni, însă este foarte greu să concurezi cu marfa chinezească. Pe partea de mobilier pictat avem o colaborare cu un magazin din Franţa, unde trimitem anual bănci, scaune şi alte piese pictate. Am avut comenzi pentru firme, cadouri de Crăciun şi de Paşte, încercăm să fim pe toate planurile. Acum ne pregătim cu marţişoare şi pentru târgul de Valentine’s Day. De opt ani de zile organizăm pentru Şcoala Britanică din Bucureşti „O zi de vacanţă” pentru clasele a V-a şi a VI-a, o zi întreagă cu diverse ateliere. Timp de doi ani am organizat şi un tur al mall-urilor din Piatra Neamţ, Bacău şi Suceava, realizând o dată pe lună evenimente. Toţi cei interesaţi să achiziţioneze un cadou inedit, o piesă de colecţie creată complet manual, pot accesa pe internet adresa magazinului online Handmadeart www.handmadeart.ro.
În continuare, vă invităm să vizionaţi şi un scurt clip realizat în cadrul acestui reportaj.

Text: Cristi Niculescu
Foto şi video: www.cristiniculescu.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply